zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Elektrisch rijden voor iedereen: Fiat Centoventi

 

5 maart 2019 - Fiat viert dit jaar zijn 120-jarig bestaan en trakteert tijdens de salon van Genève op een elektrisch studiemodel. En zoals het Fiat betaamt, wordt deze Centoventi (= Honderdtwintig) niet de zoveelste onbetaalbare EV voor leaserijders met een vorstelijk salaris. De Fiat Centoventi wordt volgens de Italianen betaalbaar voor iedereen.

De Fiat Centoventi is dus nog een concept car, maar Fiat geeft met deze auto wel de richting aan waar het in de nabije toekomst heen wil. Daarbij speelt het bouwstenenprincipe een belangrijke rol. Zo kan de koper kiezen uit verschillende accupakketten. Het standaardpakket brengt je maximaal 100 kilometer ver, maar als je een grotere actieradius wenst, kun je er batterijen bij kopen. Zo kun je het bereik van de elektromotor stapsgewijs tot 500 kilometer oprekken.Eindeloos variërenOok het uiterlijk en het interieur kan de klant grotendeels naar eigen inzicht aanpassen. Dat gaat binnen Fiats 4U-programma, dat de keus biedt uit vier verschillende soorten 'wraps', maar ook uit vier soorten daken, bumpers, en wieldoppen. Zo kun je eindeloos variëren. Standaard wordt de Centoventi dakloos geleverd, maar uiteraard kun je ook een dicht model bestellen, al dan niet voorzien met zonnepanelen in het dak. De amateur-binnenhuisarchitecten kunnen met de Fiat Centoventi hun hart ophalen. Of het nu gaat om de kleur van de bekleding, de vorm van de deurpanelen of afmetingen van de beeldschermen, de keuzevrijheid is enorm. De vraag is alleen hoe betaalbaar de auto blijft als je flink losgaat op de accessoirelijst.

Concurrent voor de ZoeFiat staat bekend als een specialist op het gebied van compacte auto's en de Centoventi past prima in dat plaatje. De SUV-achtige dreumes is slechts 3,68 meter lang, en begeeft zich daarmee in het A-segment, net als de Fiat Panda. Wel is de Centoventi 10 centimeter breder en zo'n 2 centimeter lager. Hij oogt daardoor een stuk stoereder dan de Panda. Ter vergelijking: de eveneens elektrische Renault Zoe is ongeveer even breed en hoog, maar overtroeft de Centoventi in de lengte met zo'n 40 centimeter.

Fiat vermeldt niet wanneer de Centoventi in productie gaat, maar wij zouden niet te lang wachten. Het modellengamma heeft de laatste jaren weinig nieuws laten zien en is nodig aan verjonging toe.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Wat is een BMW i4 ook alweer?
  Plaatjes kijken: meer Mustang Mach E
  Schokkend: deze Ford Mustang rijdt op stroom!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Geld opzijzetten voor later
reacties
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
Dit kost een uur parkeren op de drukste luchthavens in Europa (1) 
De voordelen van content marketing (1) 
top10
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk
Betere werksfeer vermindert werkstress
Zestigplusser is zich niet bewust van gevaren openbare wifi
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
Zo voorkomt u keuzestress
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
Aantal unieke vacatures in de zorg stijgt met twaalf procent
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
Ouderwets huishoudboekje nog steeds populair voor financiële administratie
meer top 10