zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dat is bà¥len: nooit meer scheuren in een Volvo

 

5 maart 2019 - Het moet naar eens afgelopen zijn met dat gescheur over de snelweg, vindt Volvo. Vanaf volgend jaar kun je in geen enkel nieuw model van Volvo nog harder rijden dan 180 km/h. Alles voor de veiligheid!

Volvo roept al jaren dat vanaf 2020 niemand meer in een auto van het merk mag overlijden bij een verkeersongeval. Je hoeft geen briljant rekenaar te zijn om te bedenken dat de kans op een ernstig ongeluk groter is naarmate je harder rijdt. Stel dat je in je XC90 met 250 km/h over de autobahn scheurt en een babyboomer met een caravan besluit vlak voor je te gaan inhalen "¦ dikke kans dat je in het vervolg je knà¤ckebrà¶d door een rietje moet eten.



Alcohol en verkeerAlle veiligheidssystemen in de auto verkleinen de kans op ongelukken al flink. Maar ook de bestuurder zelf heeft nog veel invloed, zegt Volvo. Drie factoren zijn cruciaal: snelheid, alcoholgebruik en afleiding door bijvoorbeeld met je telefoon te spelen. Aan de laatste twee zaken kan Volvo weinig doen, maar op de snelheidsbeperking hebben de Zweden wél invloed. Dat gaat verder dan hard rijden op de snelweg: Volvo denkt ook na over een systeem dat automatisch zachter gaat rijden in de buurt van scholen en ziekenhuizen.

Niet harder dan 180 km/h De veiligheidsfeatures werken minder goed bij hoge dan bij lage snelheden: zelfs de meest geavanceerde camera's en radars kunnen niets meer doen als die caravan of vrachtwagen plotseling voor je neus opduikt. Vandaar dat Volvo de topsnelheid van al zijn modellen beperkt tot maximaal 180 km/h. Het komt ons nog een klein beetje betuttelend over, maar misschien is het een kwestie van wennen en blijkt Volvo trendsetter.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10