zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Piëch Automotive toont eerste auto, de Mark Zero

 

22 februari 2019 - Piëch, die familienaam herinner je ongetwijfeld nog wel. Enorm gelinkt aan Porsche en Volkswagen is die. Zo is Ferdinand (Karl) Piëch is de kleinzoon van de gelijknamige oprichter van Porsche en was hij jarenlang de grote baas bij de Volkswagen Groep. Inmiddels treedt Piëch Sr. wat meer op de achtergrond, maar zijn zoon zoekt nu juist de voorgrond op. Met een eigen automerk zowaar, genaamd Piëch Automotive. Deze Mark Zero is diens eerstgeborene.

Aan startkapitaal voor zoonlief geen gebrek, lijkt ons. Papa Piëch heeft immers een immens fortuin vergaard als grootaandeelhouder en ex-opperhoofd van Volkswagen. Bovendien heeft de familie een en ander geleerd over hoe je een auto moet tekenen, ontwikkelen en bouwen. De verwachtingen omtrent de Mark Zero zijn hierdoor hooggespannen.



Weinig PorscheWat design betreft, oordeel vooral zelf aan de hand van deze eerste afbeeldingen. Wijzelf zien een vleugje Maserati (3200GT), Alfa (8C) en Aston Martin (Vanquish Mk1) in het exterieurontwerp van de Piëch Mark Zero en opvallend weinig Porsche-trekjes " wat je zou verwachten.

Elektrisch uiteraardTechnische specificaties zijn feitelijk nog onbekend. Die volgen vanaf de Autosalon van Genève, waar begin maart de Mark Zero z'n wereldpremière beleeft. Maar dat de nieuwe supercar elektrisch zal zijn aangedreven, daar twijfelt niemand over. Het Engelse AutoExpress denkt zelfs al enkele cijfers te weten. Zo zou de elektrische krachtcentrale goed zijn voor +600 pk en de actieradius desondanks zo'n 500 kilometer bedragen. Een uiterst knappe combinatie, waardoor we vermoeden dat er een lijntje met het Kroatische Rimac speelt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10