zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Vernieuwde Volkswagen Multivan gaat (ook) elektrisch

 

22 februari 2019 - Vier jaar na dato heeft Volkswagen de ruimtelijke Multivan een facelift gegeven. Het grootste nieuws? In een later stadium volgt er zowaar een volledig elektrische variant.

Om vervolgens maar meteen dieper in te gaan op die toekomstige elektrische Multivan. Deze versie is in samenwerking met huistuner Abt ontwikkeld en dat levert onder meer een elektromotor als aanjager op die 112 pk weet te genereren. Wat accupakketten betreft zullen er twee opties zijn: een 38,8 kWh sterke versie of een exact tweemaal zo krachtige sterke variant (77,6 kWh). Die laatste geniet een elektrische actieradius van ruim 400 kilometer. Maar let op, dit rijbereik is bepaald op de oude NEDC-meetcyclus en niet het nieuwe WLTP, dat te boek staat als realistischer met het oog op de praktijk. Niettemin is de elektrische Volkswagen Multivan zeer bijzonder in z'n soort. Uniek dan weer niet, want er zijn al enkele elektrische familie-MPV's op de markt, zoals bijvoorbeeld de Nissan EV200.Overige motorenGeen zin in gedoe met oplaadpalen, dan zijn er natuurlijk ook nog de vertrouwde verbrandingsmotoren, allen viercilinder-diesels met een inhoud van 2.0 liter. Volkswagen heeft dit dieselblok naar eigen zeggen onder de loep genomen en daar waar mogelijk verbeterd. Vermogens variëren mede hierdoor voortaan van 90 tot 199 pk. Schakelen verloopt normaal gesproken via een handbak, maar sommige motoriseringen zijn te koppelen aan een DSG-automaat en/of vierwielaandrijving.

Net zo modern als een PassatDat de Multivan als toch ietwat vreemd eend in de bijt binnen Volkswagen's personenautoprogramma net zo met de tijd meegaat als een Golf en Passat blijkt uit het feit dat ook hij vanaf nu verkrijgbaar is met een volledig digitaal instrumentarium en de nieuwste generatie infotainmentsystemen. Ook nieuw is voice-control. Als de bestuurder bijvoorbeeld 'Hey Bulli' zegt en vervolgens: 'Ik wil naar het Waterlooplein in Amsterdam', dan neemt het navigatiesysteem dit over. Verder is er een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones.

Tevens is de gefacelifte Multivan helemaal bij op het gebied van bestuurdersassistentie. Standaard is zoal Zijwindassistent, een systeem dat de familiereus stabiliseert bij sterke zijwind door actieve ingrepen van de nieuwe stuurinrichting met elektromechanische bekrachtiging. Ook Lane Assist is leverbaar. Deze rijbaanassistent houdt de Multivan 6.1 automatisch binnen de wegmarkeringen. Park Assist maakt automatisch inparkeren mogelijk, waarbij de bestuurder alleen maar gas hoeft te geven en te remmen. Tot slot zijn er nog Rear Traffic Alert, dat waarschuwt bij achteruitrijden voor naderend verkeer, en Trailer Assist.

Visuele updatesWat design betreft heeft Volkswagen Bedrijfswagens de voorzijde van de Multivan lichtjes opgefrist met grotere luchtinlaten, compactere koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een aangepaste grille. De vernieuwde voorbumper en de chroomstrips " die doorlopen tot in de koplampen " dragen bij aan de scherpere looks. Ook de achterzijde is vernieuwd, met onder meer nieuw ontworpen achterlichtunits.

De Volkswagen Multivan 6.1, zoals het model voluit voortaan heet, is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar in Nederland. Over de overige uitvoeringen, waaronder de EV, volgt later meer informatie. Evenals de prijzen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Is uw volgende zakelijke leaseauto een Tesla?
reacties
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers (1) 
Werknemer neemt vrij voor ziek huisdier (1) 
Werven van nieuwe medewerker kost meer dan 4. 000 euro per persoon (1) 
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe (2) 
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties (1) 
Porsche 911 Speedster heeft een prijs (1) 
Drie handige chat-apps voor op kantoor (1) 
top10
Krapte arbeidsmarkt neemt verder toe
Tja, je kunt natuurlijk alles wel relativeren!
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
Slecht functionerende collega’s grootste stoorzender op het werk
Drie handige chat-apps voor op kantoor
HR heeft nauwelijks invloed op de scholingsintentie van medewerkers
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
Tempo Team, KPN en Pathé genomineerd voor Email Awards 2019
Mijlpalen twintigers schuiven op
In Nederland solliciteren vooral flexibele, leergierige en nauwkeurige mensen
meer top 10