zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Vernieuwde Volkswagen Multivan gaat (ook) elektrisch

 

22 februari 2019 - Vier jaar na dato heeft Volkswagen de ruimtelijke Multivan een facelift gegeven. Het grootste nieuws? In een later stadium volgt er zowaar een volledig elektrische variant.

Om vervolgens maar meteen dieper in te gaan op die toekomstige elektrische Multivan. Deze versie is in samenwerking met huistuner Abt ontwikkeld en dat levert onder meer een elektromotor als aanjager op die 112 pk weet te genereren. Wat accupakketten betreft zullen er twee opties zijn: een 38,8 kWh sterke versie of een exact tweemaal zo krachtige sterke variant (77,6 kWh). Die laatste geniet een elektrische actieradius van ruim 400 kilometer. Maar let op, dit rijbereik is bepaald op de oude NEDC-meetcyclus en niet het nieuwe WLTP, dat te boek staat als realistischer met het oog op de praktijk. Niettemin is de elektrische Volkswagen Multivan zeer bijzonder in z'n soort. Uniek dan weer niet, want er zijn al enkele elektrische familie-MPV's op de markt, zoals bijvoorbeeld de Nissan EV200.Overige motorenGeen zin in gedoe met oplaadpalen, dan zijn er natuurlijk ook nog de vertrouwde verbrandingsmotoren, allen viercilinder-diesels met een inhoud van 2.0 liter. Volkswagen heeft dit dieselblok naar eigen zeggen onder de loep genomen en daar waar mogelijk verbeterd. Vermogens variëren mede hierdoor voortaan van 90 tot 199 pk. Schakelen verloopt normaal gesproken via een handbak, maar sommige motoriseringen zijn te koppelen aan een DSG-automaat en/of vierwielaandrijving.

Net zo modern als een PassatDat de Multivan als toch ietwat vreemd eend in de bijt binnen Volkswagen's personenautoprogramma net zo met de tijd meegaat als een Golf en Passat blijkt uit het feit dat ook hij vanaf nu verkrijgbaar is met een volledig digitaal instrumentarium en de nieuwste generatie infotainmentsystemen. Ook nieuw is voice-control. Als de bestuurder bijvoorbeeld 'Hey Bulli' zegt en vervolgens: 'Ik wil naar het Waterlooplein in Amsterdam', dan neemt het navigatiesysteem dit over. Verder is er een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones.

Tevens is de gefacelifte Multivan helemaal bij op het gebied van bestuurdersassistentie. Standaard is zoal Zijwindassistent, een systeem dat de familiereus stabiliseert bij sterke zijwind door actieve ingrepen van de nieuwe stuurinrichting met elektromechanische bekrachtiging. Ook Lane Assist is leverbaar. Deze rijbaanassistent houdt de Multivan 6.1 automatisch binnen de wegmarkeringen. Park Assist maakt automatisch inparkeren mogelijk, waarbij de bestuurder alleen maar gas hoeft te geven en te remmen. Tot slot zijn er nog Rear Traffic Alert, dat waarschuwt bij achteruitrijden voor naderend verkeer, en Trailer Assist.

Visuele updatesWat design betreft heeft Volkswagen Bedrijfswagens de voorzijde van de Multivan lichtjes opgefrist met grotere luchtinlaten, compactere koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een aangepaste grille. De vernieuwde voorbumper en de chroomstrips " die doorlopen tot in de koplampen " dragen bij aan de scherpere looks. Ook de achterzijde is vernieuwd, met onder meer nieuw ontworpen achterlichtunits.

De Volkswagen Multivan 6.1, zoals het model voluit voortaan heet, is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar in Nederland. Over de overige uitvoeringen, waaronder de EV, volgt later meer informatie. Evenals de prijzen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Partytime: Mercedes SL R129 viert 30ste verjaardag
  Een half miljoen keer Skoda Superb - bubbels: in Tsjechië
  Porsche Cayenne Coupé gaat BMW X6 nà­ét achterna
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten (1) 
Werk beïnvloedt privéleven negatief  (1) 
Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers (1) 
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (2) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
top10
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
'Er is een cyberoorlog gaande'
Energie en klimaat prominent in provinciale verkiezingsprogramma’s
Dit zijn de drie meest voorkomende spearphishing-aanvallen
Helft C-level leidinggevenden voert transformatie-initiatieven door zonder duidelijke strategie
Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje
Fors minder jongeren gebruiken desktop pc om te internetten
Cao-afspraken opnieuw hoger
meer top 10