zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Waarom Mazda de gelimiteerde MX-5 30th Edition uitbrengt

 

8 februari 2019 - "‹Morgen gaat de Chicago Auto Show van start. Dat is de beurs waar 30 jaar gelden de Mazda MX-5 zijn publieksdebuut beleefde. Om het 30-jarige jubileum van de compacte roadster luister bij te zetten, presenteert Mazda de speciale MX-5 30th Anniversary Edition.

Eerst het goede nieuws: je kunt de Mazda MX-5 30th Edition ook in Nederland bestellen. Het slechte nieuws is dat je er snel bij moet zijn. Mazda gaat maar 3.000 stuks van dit feestnummer produceren en daarvan komen er slechts 10 als Roadster naar Nederland. De Mazda MX-5 RF (met de elektrisch inklapbare hardtop) wordt ook als 30th Edition gebouwd, maar of die ook naar de lage landen komt, is de vraag.



Alleen in Racing OrangeDe speciale MX-5 onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn bijzondere kleur. Je kunt hem namelijk in alle tinten bestellen, zolang het maar Racing Orange is. Volgens Mazda symboliseert deze kleur de zonsopgang, 'waarmee de toekomst van de MX-5 wordt gevierd'.

Jaja, Japan is niet voor niets het land van de rijzende zon en de vage marketingpraatjes. Maar we slikken het voor zoete koek, want stiekem ziet het er best gaaf uit. Zeker in combinatie met de donkergrijze lichtmetalen wielen.

Gerenommeerde toeleveranciersDe kleur van de remklauwen matchen weer met de carrosserie, maar apart is dat er vóór en achter voor verschillende toeleveranciers is gekozen. De voorste remklauwen zijn van het Europese Brembo, terwijl de Japanse fabrikant Nissin de achterste mocht leveren.

Ook voor andere cruciale componenten werd gewinkeld bij gerenommeerde bedrijven. Zo komen de schokdempers van Bilstein en zorgde Recaro voor de sportstoelen. Die zijn bekleed met donkergrijs leer en alcantara, en zijn uiteraard versierd met oranje stiksels en piping. Tot de standaarduitvoering behoren verder een Bose-geluidssysteem met 9 luidsprekers, en het Mazda Connect-infotainment, dat compatible is met Android Auto en Apple CarPlay.

Prijs Mazda MX-5 30th EditionDe prijzen van de Mazda MX-5 30th Edition worden later bekendgemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10