zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Nieuwe SUV van Mazda in aantocht

 

5 februari 2019 - Interessant nieuws van Mazda. Het Japanse merk zal binnenkort een nieuwe SUV voorstellen. Maar om welke auto het precies gaat wordt nog even spannend gehouden.

Mazda doet lekker mysterieus door nog weinig los te laten over de nieuwe SUV. Immers, een opvolger van de CX-3 of CX-5 kan het eigenlijk niet zijn; die modellen zijn namelijk onlangs nog (compleet) vernieuwd. Een opgehoogde versie van de gloednieuwe Mazda3 Hatchback zou een mogelijkheid kunnen zijn (immers, dergelijke modellen schieten als paddenstoelen uit de grond), maar tegelijk ligt hiermee kanalisatie met de reeds bestaande CX-modellen op de loer. Zulke risico's kan een relatief klein merk als Mazda zich niet permitteren. Maar om wat voor SUV gaat het dan? En ten gunste van welk segment? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.



CX-4?Of zou het dan toch"¦ Mazda gaat de in april 2016 voorgestelde CX-4 bij nader inzien ook elders ter wereld vermarkten? Die grote SUV-Coupé werd als productiemodel van de Koeru Concept met gejuich ontvangen, maar bleek achteraf enkel voorbehouden te zijn aan China. Een teleurstelling voor andere landen, maar misschien komt Mazda het alsnog goedmaken.

Onthulling begin maartOver een maand krijgen we het te weten, vanaf de Autosalon van Genève. Mazda's nieuwe SUV krijgt op die show een plek naast de MX-5 30th Anniversary Edition en zal onder meer voorzien zijn met de nieuwste Kodo-designtaal, alsook de nieuwe generatie Skyactiv-architectuur. De line-up van de aandrijflijn omvat de nieuwste Skyactiv-X motoren, waaronder de unieke SPCCI-technologie (Spark Plug Controlled Compression Ignition), een bijzondere verbrandingsmethode die de beste eigenschappen van een benzinemotor combineert met die van een diesel.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10