zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Opel Nederland trekt in bij Peugeot en Citroen in Amsterdam

 

29 januari 2019 - Opel en de Franse PSA Groep zijn reeds enige tijd een setje. En zoals dat veelal gaat bij verliefde stelletjes, wordt vroeg of laat het gezamenlijke idee geopperd of het niet leuker en handiger is om bij elkaar in te trekken. Zo ook bij Opel Nederland en het Nederlandse importschap van Peugeot, Citroën en DS Automobiles.

Opel Nederland opereert al vele jaren vanuit Breda (en eens per week, op een avond, vanuit de Rotterdamse Kuip, op het moment dat sportief partner Feyenoord weer in actie komt). De uitnodiging van PSA om bij diens onderkomen in Amsterdam " het hol van de voetballeeuw Ajax " te trekken, zal zodoende geheid eventjes moeten landen in het vertrouwde Brabant. Maar het gaat toch echt gebeuren; vanaf de zomer trekken de Duitsers bij de Fransen in.



Eigen leven blijftMet de fysieke samenvoeging van de hoofdvestigingen van de drie PSA-merken in Nederland wordt een nieuwe stap gezet in het creëren van een efficiënte landenorganisatie. Evengoed laat Opel weten na de verhuizing gewoon zijn eigen ding te kunnen blijven doen, terwijl de 'back office'-activiteiten van de totale autogroep streeft naar verdere synergie.

Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, CEO PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie, waar binnen Peugeot, Citroën, DS Automobiles en dus Opel autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit zullen blijven opereren.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10