zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit is de nieuwe Renault Clio. Echt waar!

 

29 januari 2019 - In het kielzog van het eerder al onthulde interieur, presenteert Renault de nieuwe Clio in vol ornaat. Echt waar! Al zal menigeen zweren met het uitgaande model van doen te hebben.

Hier op de redactie bevinden zich enkele doorgewinterde francofielen. Zodra er zich een nieuwe model van Franse makelij opwerpt, wippen ook zij op, om vervolgens naar het puntje van hun bureaustoel te verschuiven. Zo ook toen Renault de nieuwe Clio dropte. Het persbericht daar erbij hoort werd uit enthousiasme eventjes genegeerd en onmiddellijk ging de volle aandacht uit naar het design van de auto. Daarvan maakt Renault immers nogal een dingetje vaak. En toen gebeurde het"¦ er volgde een lange, stille pauze, waarbij men wat met de mond trok en zich nog eens goed achter de oren krabde: 'Is dit echt de nieuwe Renault Clio?!'



Als twee druppels waterZelden hadden we zo'n moeite twee modelgeneraties uit elkaar te houden. Als twee druppels water lijkt de nieuwe Clio op z'n voorganger. Zelf spreekt Renault wel degelijk over een zichtbare evolutie. Wij zien het niet. Niet vanaf foto, althans.

Om erachter te komen wat dan zoal anders is, wordt het persbericht er alsnog bij gepakt. Daarin valt te lezen dat de nieuwe Clio 14 millimeter korter en 30 millimeter lager is dan voorheen, maar toch meer binnenruimte zou bieden. Hoe dan? Renault geeft daarover niets prijs. Eén ding is wel bekend: de vorige generatie blonk al niet uit in leefruimte. Maar goed, een praktijktest zal moeten uitwijzen of er daadwerkelijk aan binnenruimte is gewonnen.

Dat de grille groter is geworden en de voorbumper een meer uitsproken design heeft zouden we nu al moeten waarnemen. De uit het zicht onttrokken deurgreep om de achterportieren te openen is gebleven. Full-LED-koplampen zijn nieuw, evenals de mogelijkheid om de auto geheel naar eigen smaak samen te stellen met allerlei kleurtjes en (kekke) details.

Twee speciale versiesHet officiële publieksdebuut van de nieuwe Clio zal plaatsvinden op de Autosalon van Genève, die traditioneel begin maart wordt gehouden. Om niet meteen alle kruit te verschieten, bewaart het merk met het wybertje de specificaties van de auto tot aan die show.

Wel wordt alvast verklapt dat de nieuwe Clio er meteen zal zijn in RS Line- en Initiale Paris-uitvoering. Die eerste vervangt als sportieveling de GT Line, die laatste is als vanouds extra luxe uitgerust. Uiteraard volgt er ook nog een echte Clio RS, naar verwachting tevens met 391 liter aan bagageruimte, voorzien van dubbele bodem.

Meer informatie over het aanbod, de beschikbaarheid en de prijzen van de nieuwe Renault Clio wordt begin maart bekend gemaakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10