zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Renault Clio toont alvast z'n interieur

 

28 januari 2019 - Reeds vier generaties van de Renault Clio hebben de revue gepasseerd. De eerste werd in 1990 geďntroduceerd als opvolger van de Renault 5. Inmiddels zijn er 15 miljoen stuks van verkocht. De jongste generatie draait ook alweer een tijd mee (sinds 2012) en zal spoedig worden afgelost door een compleet nieuwe waar alvast valt binnen te kijken.

Er hangt voor Renault weer heel wat af van de nieuwe Clio. De uittredende generatie kon namelijk op erg veel bijval rekenen. Al kort na de lancering in 2012 wist het op te klimmen naar de leider in het B-segment in Europa. Vervolgens werden er elk jaar meer exemplaren van verkocht. Een knappe prestatie die Renault graag wil herhalen met de nieuwe Clio.



EvolutieDat betekent meteen dat je geen evolutie van de Fransen hoeft te verachten. Het uiterlijk, dat naar verluidt deze week wordt onthuld, zal door de designers bij Renault slechts omzichtig onder handen worden genomen. Net genoeg om duidelijk te maken dat hij nieuw is. Het interieurdesign is daarentegen helemaal nieuw.

Duurdere indrukDe vijfde editie van de Clio, die voor het eerst leverbaar wordt met hybridetechnologie, tapt uit het vaatje van de Scenic en Espace. Renault belooft materialen en een kwaliteitsindruk uit hogere segmenten. Let op de kleuraccenten de sfeerverlichting die vernuftig is ingewerkt. Deze moeten de breedte van de leefruimte benadrukken.De rol van de bestuurder wordt in de bloemetjes gezet door het grote verticaal opgestelde aanraakgevoelige scherm (waarop een nieuwe generatie van het infotainmentsysteem draait) naar de bestuurder te richten. Voor z'n neus krijgt de bestuurder voortaan z'n rijgegevens van een digitaal display.

Voor elk wat wilsOf je nu op zoek bent naar een sportief of een luxueus interieur, de nieuwe Renault Clio wil je op je wenken bedienen. Het reguliere gamma krijgt daarom twee versies die een speciale vermelding verdienen. Aan de eerste kant merken we de komst van een RS-line op. Met een sportief uiterlijk, maar zonder technische aanpassingen. Wie dat laatste wil moet wachten op de sportiefste versies. Die zullen de komende jaren aan het gamma toegevoegd worden. Wie luxe wil, zal ook op de Clio een Initiale Paris-versie kunnen aanvinken.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10