zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde BMW 7-serie gemodelleerd naar Chinese smaak

 

16 januari 2019 - De vernieuwde 7-serie maakt al enkele weken de tongen behoorlijk los bij petrolheads. Vroegtijdige lekkages gaven namelijk alvast een blik op de vernieuwde grille. En die is enorm! Nu heeft BMW dan ook zelf de auto onthuld en wordt bekend dat de wereldpremière in China zal plaatsvinden. Met name dat laatste verklaart een hoop.

We wilden dit artikel openen met 'BMW's vernieuwde vlaggenschip"¦' Maar is dat nog zo? Enerzijds is er inmiddels de gigantische SUV, genaamd X7. Maar er is ook weer een 8-serie. Op papier nam die de fakkel van deze Siebener over. Het hogere serienummer spreekt daarin boekdelen. Dus tja, zeg het maar.Nieren BMW 7-serie 40% groter


Maar goed, van het kader naar het lijdende voorwerp en laten we dan maar meteen de koe bij de horens vatten. De grille cq. 'nieren' van de vernieuwde BMW 7-serie zijn maar liefst 40 procent groter dan voorheen. De toename is zo groot, dat het front van de auto 50 millimeter hoger komt te liggen. De ranke koplampen die de nieuwe grille flankeren lijken er ineens klein bij, terwijl ze dat eigenlijk echt niet zijn. Laser-verlichting is voortaan optioneel.

Ook de bumpers zijn compleet nieuw ontworpen. Zowel voor- als achteraan. Aan de voorzijde valt dat nog het meeste op vanwege de gestroomlijnde 'kieuwen' op de uiteinden. Deze komen volgens BMW ten gunste aan de luchtstroom richting de techniek in het motorcompartiment. Meer chroom is er ook. Kortom, het blingbling-gehalte is significant toegenomen. De achterliggende reden? De Chinese smaak. Meer dan één op de drie verkochte 7-Series wordt naar China verscheept. En BMW hoopt dat dat percentage nog hoger zal worden. Niet voor niets vormt Shanghai het debuutdecor.

Met de trend meeGrootste nieuwtje aan de achterzijde is de 6 millimeter dikke LED-strip die de achterlichtunits met elkaar verbindt. BMW doet hiermee mee aan een heersende trend. Zo gingen de Audi A8 en Porsche Panamera hierin al voor. De achterlichten zelf zijn ook opnieuw ontworpen. Net als de lichtunits vooraan zijn ze smaller dan voorheen (35 millimeter). Een uitgebreider kleurenpalet en vers lichtmetaal maken het visuele plaatje compleet.

Interieur vernieuwde BMW 7-serie nog stillerHet interieur ondergaat de gebruikelijke updates met nieuwe tinten, een opgewaardeerd infotainmentsysteem (inclusief een draadloze laadfunctie voor compatibele telefoons) en een nieuw stuurwiel met een nieuwe indeling van de multifunctionele knoppen.

Interessanter is dat de ruiten rondom dikker zijn gemaakt om decibellen van buitenaf nog beter buiten de deur(en) te houden. Meer isolatie op geluidsgevoelige plekken (onder meer in de B-stijl en de wielkasten) draagt daar tevens bij aan. Het resultaat: de 7-serie is er nog stiller op geworden.

Motoren BMW 7-serie 2019Daarover rept BMW trots dat alle beschikbare motoren voortaan voldoen aan de Euro6d-emissienorm. Waar nodig " bij de benzines " werd daar een partikelfilter op losgelaten. Dat is onder meer zo voor de 6.0 liter V12 die het nec plus ultra van het leveringsprogramma vertegenwoordigt. Een tree lager zit de 750i of Li, goed voor een nieuwe achtcilinder die 530 pk weet op te wekken, een winst van 80 pk. En er zijn natuurlijk ook nog drie dieselmotoren met vermogens variërend van 265 tot 400 pk.

Verder is er nog de plug-in-hybridevariant, voortaan 745e geheten (was 740e). Die heeft een opgewaardeerd elektrisch systeem en combineert niet langer een viercilinder maar een zescilinder-benzinemotor met een elektromotor. Die laatste houdt het bovendien langer vol. Tussen de 50 en 58 kilometer, aldus BMW. Ook is de hybride-7 verre van traag. In de sport-modus wekt de combinatie nu 394 pk op en kan er in 5,1 seconden naar de honderd gesneld worden.

Altijd adaptiefWelke 7-serie je ook kiest, rollen doet 'ie altijd op een adaptief onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers en luchtvering met automatische niveauregeling. Integral Active Steering en Executive Drive Pro (standaard voor de M760Li xDrive) met actieve rolstabilisatie zijn optioneel leverbaar op alle modellen, met uitzondering van de plug-in hybride-uitvoeringen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Gaaf: de nieuwe Opel Insignia krijgt Manta-trekjes!
  Audi e-Tron 50 Quattro: Voor als je minder actieradius wilt
  Veel te lage bandenspanning? Rood licht!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen?
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Zakelijke rijder gaat het liefst met zijn leaseauto op vakantie
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?
Opleiders populairste doelwitten cyberaanvallen
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Automobilist kijkt naar werkgever voor opladen elektrische zakelijke auto
Dekkingsgraad duikt onder kritieke grens
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
meer top 10