zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Bijgepunte Lexus RC F blijft trouw aan atmosferische V8

 

15 januari 2019 - Heerlijk hoe de Japanners soms hun eigen ding blijven doen en zich niets van anderen aantrekken. Want terwijl de meeste automerken de atmosferische verbrandingsmotor al lang hebben afgezweerd, zeker op het hoogste niveau, dendert de Lexus RC F Coupé gewoon door met een klassieke achtcilinder.

Terwijl de eveneens in Detroit onthulde LC Cabriolet Concept en blik in de toekomst geeft, klampt de vernieuwde RC F Coupé zich nogal vast aan het verleden. Op een goede manier, want alle voordelen van turbo's, superchargers en elektrificatie ten spijt, eigenlijk gaat er niets boven een atmosferisch motorblok. Zo lang als het kan (lees: vechten tegen de alsmaar strenger worden emissie-eisen) lepelt Lexus een niet hulpbehoevende achtcilinder in haar sportmodellen. De RC F voorop!Mag het wel iets minder zijn?Nog steeds die heerlijk smeuïge 5.0-V8 dus. Hulde! Evengoed moet de vernieuwde Lexus RC F, die vanaf juni voor een nog onbekende prijs bij de dealer staat, het wel met iets minder peekaa's stellen ten opzichte van het pre-faceliftmodel. De nieuwste WLTP-meetmethode " om ook in Europa geleverd te kunnen worden " gooit roet in het eten. 20 pk moet de achtcilinder inleveren, waardoor 'ie nu 457 pk weet op te hoesten bij een koppel van 520 Nm.

Maar niet getreurd, meent Lexus. Daartegenover staat dat de RC F lichter is geworden. Zo zijn aan de achterzijde de massieve aandrijfassen vervangen door holle exemplaren. Aan de voorzijde zorgen het kleinere inlaatspruitstuk en de eveneens kleinere compressor van de airco voor minder gewicht op de voortrein. En de aluminium bevestigingen voor de spoorstangen en de wielophanging verlagen op hun beurt het gewicht zonder stijfheid en stabiliteit aan te tasten. Een en ander kan zodoende tegen elkaar worden weggestreept. Bovendien is naast een opgewaardeerd styling ook de aerodynamica verbeterd en de wielophanging opgewaardeerd. In theorie zou de vernieuwde Lexus RC F er zodoende alsnog op vooruit zijn gegaan.

Sneller uit het startblokDe automatische 8-traps-transmissie is gebleven, maar de eindoverbrenging is verlengd naar 2,93:1 om de acceleratie vanuit stilstand te verbeteren. Ook is de RC F nu standaard voorzien van elektronische launch control. Gebruik je deze lanceerfunctie, dan is het in 4,5 seconden naar de 100 km/h accelereren. Verder rolt de vernieuwde RC F op Michelin Pilot Sport 4S-banden die speciaal voor de RC F zijn ontwikkeld. De banden bevatten een uniek profiel en rubbersamenstelling.

Gran Touring PackWie van plan is met de Lexus RC F te gaan racen, doet er goed aan het Gran Touring Pack aan te vinken. Dit optiepakket is ontwikkeld in samenwerking met de Lexus' raceteams in de Super GT- en IMSA-klassen en zet de RC maximaal op scherp met onder meer een speciale voorspoiler en vaste achtervleugel. Beide zijn van carbon.

Koolstof-keramische remschijven van Brembo zijn tevens bij het sportpakket inbegrepen, evenals 19-inch BBS-wielen, een dak en motorkap van CFRP en dito schutbord achter de achterste kuipen. Een titanium uitlaat en rood meubilair maken het plaatje van de RC F Gran Touring Pack compleet.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Gaaf: de nieuwe Opel Insignia krijgt Manta-trekjes!
  Audi e-Tron 50 Quattro: Voor als je minder actieradius wilt
  Veel te lage bandenspanning? Rood licht!
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
meer top 10