zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nu officieel: nieuwe Mercedes CLA langer, ruimer en gelikter

 

9 januari 2019 - Kijk, daar houden we nu van: wanneer een merk de exacte verschillen tussen het nieuwste model en z'n directe voorganger haarfijn op een presenteerblaadje geeft. Mercedes doet het bij de nieuwe CLA, waardoor welhaast na één oogopslag valt te concluderen hoeveel de auto erop vooruit is gegaan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen (aangezien het uiterlijk eerder deze week was onthuld): de nieuwe CLA maakt een behoorlijke groeispurt. Zo meet de lengte voortaan 4,69 meter, wat bijna 5 cemtimeter meer is dan z'n voorganger. Ook nam de breedte toe met meer dan 5 centimeter (tot 1,83 meter). De hoogte is nagenoeg gelijk gebleven, maar de wielbasis ging er dan weer op vooruit. Drie centimeter is erbij gekomen, en die komen overwegend ten goede van de achterpassagiers. En de bagageruimte? Daar past nu 460 liter in, opvallend genoeg tien melkpakken minder dan voorheen.Mini-CLSAl met al is de nieuwe CLA een slag groter, ruimer en volwassener dan voorheen. Moet de C-klasse zich alvast zorgen maken? Anderzijds, Mercedes roept dit over zichzelf af door ook nog een A-klasse Sedan in het gamma op te nemen. Die andere compacte sedan die al net zo gelikt oogt, al heeft de nieuwe CLA nog het meeste weg van een mini-CLS. Sterker, de beide vierdeurs-coupés lijken zo erg op elkaar, dat eigenlijk enkel het formaat prijsgeeft om welk model het precies gaat. Zelfs de Mercedes-kenner zal er moeite mee hebben ze uit elkaar te houden (van een afstandje).Pracht en praalOnderhuids leunt de nieuwe CLA wederom sterk op de A-klasse-familie. Dat zie je niet alleen in het exterieur terug, maar des te meer het interieur. Het dashboard, middenconsole en het meubilair ken je al van de A-klasse. En daar is niets mis mee, zoals je hebt kunnen lezen in onze rijtest met de nieuwste A. De visuele pracht en praal (waardoor het uitgebreide MBUX-multimediasysteem met z'n in elkaar versmolten displays) komt misschien nog wel beter tot z'n recht in een vierdeurs-coupé wat de CLA wil zijn. De overige functies en snuisteren die reeds bekend zijn van de A-klasse zijn uiteraard ook verkrijgbaar op de CLA.

Dynamischer rijgedragSpannender rijden zou de CLA ook beter doen. Dankzij een toegenomen spoorbreedte (plus 63 mm voor en plus 55 mm achter) en het lagere zwaartepunt van de auto. Bovendien is de CLA uitgerust met van een stillere en trillingvrije multilink-achteras, standaard Direct Steering en hydraulische motorsteunen. Een stabilisatiestang met een grotere diameter vermindert het rollen van de carrosserie, aldus Mercedes. Optioneel is de actieve, verstelbare demping leverbaar, waarmee de bestuurder kan kiezen tussen comfort of een meer sportieve instelling. Rollen doet de CLA normaliter op 16 inch lichtmetaal. Tot 19 inch is optioneel.

Uitgebreide motorenkeusOp de CES in Las Vegas wordt de CLA geïntroduceerd als CLA 250 voorzien van een 225 pk sterke viercilinder-benzine. Het koppel daarvan reikt tot 350 Nm en schakelen fungeert via een 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Als de CLA in mei op de markt komt, zal er een uitgebreide reeks benzine- en dieselmotoren leverbaar zijn, met een handgeschakelde of automatische transmissie en met vierwielaandrijving.
First EditionIn het eerste jaar wordt de nieuwe CLA ook beschikbaar als Edition 1 (zoals getoond op de foto's hiernaast). Deze gelimiteerde uitvoering is zowel aan de buiten- als binnenkant afgewerkt met visuele details die zijn exclusiviteit onderstrepen. In mei begint Mercedes met uitleveren van de eerste exemplaren vanuit de fabriek in Kecskemét, Hongarije). Prijzen volgen nog.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10