zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Fatsoenlijke actieradius voor sterkere Nissan Leaf E+

 

9 januari 2019 - Nissan trapt 2019 af vol goede voornemens. De Leaf, die nu al de bestverkopende EV is van het moment, krijgt een sterker accupakket gemeten en vergroot daarmee z'n elektrische rijbereik. Enig nadeel: de levering van deze Leaf E+ zal pas in de zomer op gang komen.

Met de nieuwe, tweede generatie Leaf maakte Nissan serieuze stappen. Het is een fijne EV geworden, echter het slechts 40 kW sterke accupakket was toch wel enigszins een aderlating gezien de pioniersrol die Nissan zich op het gebied van elektrisch rijden had toegedicht. Een actieradius van 270 kilometer betekent in de praktijk nog veelal kiele-kiele. Bovendien zitten andere merken ook niet stil en wisten zij met EV's op de proppen te komen die bijna twee keer zover weten te geraken op een volle acculading.Dat de Nissan Leaf er toch met de meeste EV-kopers vandoor ging in 2018 is waarschijnlijk te danken aan een zachter prijskaartje. En nu is ook nog de Leaf E+, voorzien van een krachtigere accupakket met een capaciteit van 62 kW. Die zal vanzelfsprekend duurder zijn (prijs nog onbekend), maar komt ook een stuk verder. Een adequate 385 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Batterijpakket met meer cellen Aan de basis van Leaf E+ ligt het verbeterde Intelligent Power-accupakket met een 25% hogere energiedichtheid en 55% meer capaciteit. Het nieuwe 62 kWh-batterijpakket telt 288 cellen in plaats van 192 cellen van het 40 kWh-batterijpakket. Wanneer je de accukracht van de Leaf E+ omzet in 'ouderwetse' peekaa's, dan is er 217 pk voorhanden. Ter vergelijk: de 40 kW-versie geniet er 150 pk en komt daarmee al zeer vlot uit de startblokken.

One pedal driving Ook de Leaf E+ is leverbaar met e-Pedal en ProPilot. Dankzij het e-Pedal-systeem is het zogeheten 'one pedal driving' mogelijk. Hierbij kan de bestuurder de auto met één pedaal laten versnellen, afremmen en zelfs stoppen. Dit zorgt voor een heel gemoedelijk rijervaring en draagt tevens bij aan lagere onderhoudskosten. Wie ermee geoefend is, zal de fysieke remmen enkel nog bij een noodstop hoeven raadplegen.

Verder krijgt de Leaf van modeljaar 2019 een 8-inch infotainmentsysteem met extra connectiviteitsfuncties en een nieuw deur-tot-deur navigatiesysteem. Ook komt bij de verkoopstart de verbeterde NissanConnect EV-app beschikbaar.

Prijs Nissan Leaf E+ De vanafprijs van de Nissan Leaf E+ maakt Nissan Nederland in maart 2019 bekend. Geïnteresseerden kunnen zich online vrijblijvend aanmelden.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10