zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Porsche 911 Cabrio keurig op tijd voor zomerse tempraturen

 

9 januari 2019 - In het kielzog van de Coupé presenteert Porsche de nieuwe 911 Cabriolet, type 992. De levering start vanaf maart en wie dus snel beslist kan meteen volop genieten zodra de eerste lentestralen het aardoppervlak weten te bereiken.

Het behoeft geen betoog dat de nieuwe 911 Cabriolet op de canvas kap na technisch krek eender is aan de Coupé. Dat is immers als zo sinds 1982. Maar dat betekent vooral dat de Cabrio over dezelfde technische vernieuwingen en noviteiten beschikt die we enkele weken geleden al uitvoering uit de doeken deden. In de herhaling is zodoende nogal overbodig.Sneller dakloosWat de Coupé niet heeft en zelfs niet kan, is dakloos worden na een druk op de knop. Bij de nieuwe 911 Cabrio heeft Porsche zelfs een nieuw hydraulisch systeem toegepast, waardoor dit sneller verloopt dan ooit te voeren. Nog maar 12 seconden doet de softtop erover om te verdwijnen onder de tonneaucover. Weer sluiten verloopt net zo vlotjes. Handig, maar eigenlijk vooral om lekker mee te pronken is de mogelijkheid om de kap tot een snelheid van 50 km/h te openen of sluiten. Een elektrische bediend windscherm zorgt er overigens voor dat de wind geen vat krijgt op de nek van bestuurder en passagier tijdens het openrijden.

S of 4S?De 911 Cabriolet is in eerste instantie leverbaar als achterwielaangedreven Carrera S en als Carrera 4S met vierwielaandrijving. Voor welke je ook kiest, beide versies beschikken over de 3.0 liter grote zescilinder-boxermotor met dubbele turbo. Daarmee is het genieten van 450 pk (bij 6.500 tpm) en een koppel van 530 Nm (tussen 2.300 - 5.000 tpm). Als doorgeefluik naar de wielen fungeert de achttraps Porsche Doppelkupplung-automaat.

Sprinten naar honderd doet de 911 Carrera Cabriolet S in 3,9 seconden (3,7 seconden met het optionele Sport Chrono Pakket) en de topsnelheid ligt op 306 km/h. Ietsje sneller ben je met de 4S; die accelereert in een tiende sneller daar de 100 km/h. De topsnelheid ligt echter 2 km/h lager.

Nieuw: PSAM-sportonderstelMede door de nieuwe motorophanging is de nieuwe 911 Cabriolet nog torsiestijver dan zijn voorganger. Voor het eerst is hij ook leverbaar met het Porsche Active Suspension Management-sportonderstel. De veren daarvan zijn korter en stugger en de torsiestabilisatoren stijver. Al met al staat de 911 Cabriolet hiermee 10 mm lager. Tot slot is er het gespiedere voorkomen met bredere wielkasten, overgenomen van de Coupé. Ook de achterwielaangedreven versies hebben nu de bredere carrosserie van de 4S-uitvoeringen.

Dit kost 'ieDe nieuwe 911 Cabriolet per direct te bestellen vanaf 172.500 euro als Carrera S. De Carrera 4S Cabriolet staat in de boeken voor 180.100 euro. Wie dat vrijwel onmiddelijk doet, zal zoals al gezegd nog voor de lente aanbreekt (open) rijden.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Productieversie Porsche Taycan staat er gekleurd op
  Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered: Ruim 400 pk voor (relatief) weinig
  Cadillac presenteert vervanger CTS: de CT5
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
Aantal bijstandsontvangers met 24. 000 afgenomen (1) 
Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval  (1) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Werkgever bemoeit zich graag met privéproblemen medewerker
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie
32 procent van de IT-managers omarmt Continuous Testing
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
meer top 10