zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Porsche 911 Cabrio keurig op tijd voor zomerse tempraturen

 

9 januari 2019 - In het kielzog van de Coupé presenteert Porsche de nieuwe 911 Cabriolet, type 992. De levering start vanaf maart en wie dus snel beslist kan meteen volop genieten zodra de eerste lentestralen het aardoppervlak weten te bereiken.

Het behoeft geen betoog dat de nieuwe 911 Cabriolet op de canvas kap na technisch krek eender is aan de Coupé. Dat is immers als zo sinds 1982. Maar dat betekent vooral dat de Cabrio over dezelfde technische vernieuwingen en noviteiten beschikt die we enkele weken geleden al uitvoering uit de doeken deden. In de herhaling is zodoende nogal overbodig.Sneller dakloosWat de Coupé niet heeft en zelfs niet kan, is dakloos worden na een druk op de knop. Bij de nieuwe 911 Cabrio heeft Porsche zelfs een nieuw hydraulisch systeem toegepast, waardoor dit sneller verloopt dan ooit te voeren. Nog maar 12 seconden doet de softtop erover om te verdwijnen onder de tonneaucover. Weer sluiten verloopt net zo vlotjes. Handig, maar eigenlijk vooral om lekker mee te pronken is de mogelijkheid om de kap tot een snelheid van 50 km/h te openen of sluiten. Een elektrische bediend windscherm zorgt er overigens voor dat de wind geen vat krijgt op de nek van bestuurder en passagier tijdens het openrijden.

S of 4S?De 911 Cabriolet is in eerste instantie leverbaar als achterwielaangedreven Carrera S en als Carrera 4S met vierwielaandrijving. Voor welke je ook kiest, beide versies beschikken over de 3.0 liter grote zescilinder-boxermotor met dubbele turbo. Daarmee is het genieten van 450 pk (bij 6.500 tpm) en een koppel van 530 Nm (tussen 2.300 - 5.000 tpm). Als doorgeefluik naar de wielen fungeert de achttraps Porsche Doppelkupplung-automaat.

Sprinten naar honderd doet de 911 Carrera Cabriolet S in 3,9 seconden (3,7 seconden met het optionele Sport Chrono Pakket) en de topsnelheid ligt op 306 km/h. Ietsje sneller ben je met de 4S; die accelereert in een tiende sneller daar de 100 km/h. De topsnelheid ligt echter 2 km/h lager.

Nieuw: PSAM-sportonderstelMede door de nieuwe motorophanging is de nieuwe 911 Cabriolet nog torsiestijver dan zijn voorganger. Voor het eerst is hij ook leverbaar met het Porsche Active Suspension Management-sportonderstel. De veren daarvan zijn korter en stugger en de torsiestabilisatoren stijver. Al met al staat de 911 Cabriolet hiermee 10 mm lager. Tot slot is er het gespiedere voorkomen met bredere wielkasten, overgenomen van de Coupé. Ook de achterwielaangedreven versies hebben nu de bredere carrosserie van de 4S-uitvoeringen.

Dit kost 'ieDe nieuwe 911 Cabriolet per direct te bestellen vanaf 172.500 euro als Carrera S. De Carrera 4S Cabriolet staat in de boeken voor 180.100 euro. Wie dat vrijwel onmiddelijk doet, zal zoals al gezegd nog voor de lente aanbreekt (open) rijden.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10