zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vurige seks op wielen: Lamborghini Huracan Evo

 

8 januari 2019 - Lamborghini heeft de Huracan een facelift gegeven. En hoe!

Een echte Lamborghini hoort bruut, bruusk en nogal over-de-top te zijn. Op het vulgaire af, graag. Zo waren de allereerste modellen, zo waren ze zeker in de jaren '80, maar zo zijn ze niet allemaal meer sinds de Duitsers zich met de Italianen gingen bemoeien. Bij de Aventador kreeg Lamborghini nog enigszins de vrij hand, maar toen de Huracan naar voren werd geschoven eind 2013, was overduidelijk de invloed van Audi zichtbaar. Niet dat de Huracan visueel een ietwat saaie supercar is, maar de scherpe, rebelse randjes waren ontegenzeggelijk gladgestreken. Maar nu is er de Huracan Evo, de gefacelifte versie. En die oogt optisch zoals de Huracan vanaf het begin al had moeten zijn. Wauw!

Nog meer zuigkracht


Er kan echt van een facelift gesproken worden. Vooraan, maar des te meer achteraan. Daar zijn de veranderingen het grootst. Alhoewel"¦ er is ook nog een aanpassing die wellicht nog meer invloed heeft en die zie je niet. Maar daarover later meer.

Natuurlijk zijn er nieuwe kleuren, vers lichtmetaal (zoals de op de foto's geshowde 20 inch Aesir-wielen) en werd er aan de verlichting gewerkt. Zaken die achteraan, samen met nieuwe bumpers zoals gezegd meer verschil opleveren dan bij de spitse snuit. Daarnaast bevatten de flanken van de Huracan Evo nieuwe luchtinlaten die samenwerken met een compleet nieuw getekende bodem. Die zuigt de auto nog harder tegen het asfalt. En geen beetje ook, want er wordt maar liefst vijf keer meer downforce gegenereerd dan bij het prefaceliftmodel volgens Lamborghini.Carbon zover het oog kan reiken


De cockpit van de Evo wordt getrakteerd op een nieuwe aankleding waarin leder zowel als alcantara de dienst uitmaken. Op verzoek kan je meer carbon krijgen. Véél meer carbon. Het 8,4 inch aanraakgevoelige scherm in de middenconsole heeft nieuwe software en kan nu meer dan één vinger tegelijk herkennen. Het heeft voortaan ook altijd een digitale radio-ontvangst, een geïntegreerde harde schijf, navigatie en Apple Carplay.Opgepepte V10


De 5.2 liter V10 doet het nog altijd zonder turbo, maar kreeg er niettemin 30 pk bij. Bij 8.000 tpm zijn er nu 640 paarden die aan de koets sleuren. 1.500 toeren eerder komt het maximumkoppel van 600Nm vrij. Met slechts 1.422 kilogram aan de haak levert dat een pk-gewichtsverhouding van 2,23 kilogram per pk op.

2,9 seconden zijn genoeg voor de geijkte 100 km/h-sprint en negen tellen om naar 200 km/h te accelereren. De top bedraagt meer dan 325 km/h. Lamborghini voegt eraan toe hoe snel je wijzer weer naar nul gaat. Vanaf 100 km/h remmen neemt 31,9 meter in beslag. Prestaties die vrijwel identiek zijn aan die van de Huracan Performante, het absolute topmodel uit de reeks.Met achterwielbesturing


Tenslotte pas Lamborghini het chassis verder aan. Centraal staat een processor die zich meester toont over een aandrijfgeheel dat meer regelmogelijkheden biedt dan voorheen. De wielophanging, tractiecontrole, vierwielaandrijving, de koppelverdeling per wiel en zelfs de nieuwe achterwielbesturing worden allemaal dynamisch gestuurd.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Productieversie Porsche Taycan staat er gekleurd op
  Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered: Ruim 400 pk voor (relatief) weinig
  Cadillac presenteert vervanger CTS: de CT5
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
Aantal bijstandsontvangers met 24. 000 afgenomen (1) 
Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval  (1) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Werkgever bemoeit zich graag met privéproblemen medewerker
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie
32 procent van de IT-managers omarmt Continuous Testing
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
meer top 10