zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Volkswagen geeft voorproefje van eigen mobiele laadstations

 

4 januari 2019 - Elektrisch rijden is de toekomst. Of we nu willen of niet. De nieuwe CO2-richtlijnen van de EU bieden weinig of geen ruimte voor alternatieven. En daarop anticiperen autofabrikanten door zich nagenoeg volledig te storten op de EV. En dan het liefst aan de hand van totaalvoorzieningen, zoals ook een eigen laadnetwerk, compleet met merkspecifieke laadpalen. Aan deze laadpalen zit Volkswagen zoal te denken.

Die radicale keuze voor EV's levert een aantal problemen op. De prijs van de EV bijvoorbeeld. Daarover zegt de autosector dat die tegen 2030 onvoldoende gedaald zal zijn om betaalbaar te zijn. Houd dus maar alvast rekening met significant hogere showroomprijzen tegen die tijd.De automobielindustrie zegt ook dat de klant en de EV nog niet echt klaar zijn voor een massale overstap op elektrisch rijden. En er is natuurlijk het logistieke probleem. Je kan je elektrische auto nog bijna nergens opladen. Bovendien vereist een sterk doorgedreven elektrificatie van het wagenpark véél meer laadstations dan er momenteel tankstations zijn. Een tankbeurt neemt niet eens vier minuten in beslag. Opladen zal uren duren. Dezelfde oppervlakte die één auto oplaadt in vier uur, kan liefst 60 automobilisten op conventionele brandstof bedienen. Je kan natuurlijk wel snelladen, maar er is momenteel geen enkele accu die tegen regelmatig snelladen bestand is.

Kortom, de hindernissen zijn groot. Een kleine bloemlezing uit een lange lijst: traagheid van overheden in het toekennen van vergunningen, capaciteitsproblemen in het elektriciteitsnet en een beperkte beschikbaarheid van een compatibel elektriciteitsnet (niet overal kà n je een EV aansluiten omdat het net eenvoudigweg niet geschikt is).Joekel van een powerbank


Volkswagen heeft nu op z'n minst een gedeeltelijke oplossing bedacht. De autogigant wil zelf mobiele laadstations fabriceren. En die zijn het best te vergelijken met een powerbank, zoals je die vaak ziet voor smartphones. De laadcapaciteit van 360 kWh maakt het laden van maximaal 15 elektrische auto's mogelijk. Als de geïntegreerde accu nog minder dan 20% capaciteit heeft, wordt het laadstation vervangen door een opgeladen exemplaar. Als het permanent aangesloten is op een voeding met maximaal 30kW via wisselstroom, dan laadt de accu zichzelf onophoudelijk op. Volkswagen ziet zoiets vooral in combinatie met duurzame energie. Wind- of zonne-energie onder andere.Wolfsburg eerst


In de eerste helft van volgend jaar start Volkswagen het experiment. Volkswagen's thuisstad Wolfsburg krijgt de primeur, maar vanaf 2020 willen de Duitsers de gigantische accu's ook in andere steden en gemeenten inzetten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Productieversie Porsche Taycan staat er gekleurd op
  Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered: Ruim 400 pk voor (relatief) weinig
  Cadillac presenteert vervanger CTS: de CT5
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
A life changing event
Zaterdag 30 maart - Flora Boskoop - 10.00 - 16.00 uur. Een interactief seminar met Pieter Frijters met als onderwerpen: burn-out, paniekaanvallen, (spreek)angst, piekeren en assertiviteit. Bekijk de video voor een impressie van het seminar.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Ontwikkelingen in de markt van drukwerk
Vergroot uw rendement in 2019 door reviews op NederlandReview Review marketing
reacties
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel (1) 
Vier apps verantwoordelijk voor 82 procent van mobiel dataverbruik iOS (1) 
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie (1) 
Evenveel vrouwen als mannen met hbo- of wo-diploma (1) 
Kortsluiting bij energieleveranciers (2) 
Aantal bijstandsontvangers met 24. 000 afgenomen (1) 
Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval  (1) 
top10
Deze vier woorden ondermijnen iedere presentatie (video)
Werkgever bemoeit zich graag met privéproblemen medewerker
Klimaatakkoord zet Nederland in beweging richting duurzame economie
32 procent van de IT-managers omarmt Continuous Testing
Klimaatakkoord kan ruim 70. 000 banen creëren
Een derde van de werkenden vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas
Wat organisaties verwachten van de financiële afdeling van 2025
Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel
Cees Verkuyl en Derk van Manen vallen in de prijzen op Sales Event
Overzicht kwijt door inkoopwildgroei? Met deze drie tips pakt u de regie terug
meer top 10