zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ferrari 275 GTB prototype gaat onder de hamer

 

31 december 2018 - Na 25 jaar doet een groot Ferrari-verzamelaar afstand van 'zijn' Ferrari 275 GTB. Een uniek exemplaar, want het is een prototype dat door Ferrari is getest tijdens de ontwikkeling en deel heeft genomen aan de Rally van Montecarlo. Dat deze Ferrari 275 GTB een zeer hoge prijs op moet brengen spreekt voor zich.

In de afgelopen decennia zijn heel wat charismatische auto's in het Italiaanse Maranello gefabriceerd. Dat komt tot uiting in de prijs van klassieke Ferrari's in het algemeen en sommige speciale modellen in het bijzonder. Ze horen tot de duurste auto's ter wereld. Vorige zomer werd een Ferrari 250 GTO afgehamerd op € 41,6 miljoen.Deelgenomen aan de Rally van MontecarloTot de meest begeerde Ferrari's behoren prototypes en ontwikkelingsmodellen. Die leidden uiteindelijk tot de bekende productiemodellen, maar ze zijn natuurlijk véél zeldzamer. In januari gaat er op de bekende veiling in het mondaine Scotssdale, Arizona (VS) weer één onder de hamer. Ditmaal een prototype voor een Ferrari 275 GTB uit 1964. Het ontwikkelingsmodel in kwestie heeft op de koop toe deelgenomen aan de Rally van Monte Carlo. In '66 was dat. Voldoende om volgens Gooding & Co tussen € 5 en € 7 miljoen op te brengen.

V12 uit de Ferrari 250 GTODie Ferrari 275 GTB (van Gran Turismo Berlinetta) had het in zijn tijd niet eenvoudig. Die moest immers de Ferrari 250 (1953 - 1964) vervangen. Die was ook in zijn tijd al legendarisch.

Ferrari ging niet over één nacht ijs met de 275 GTB. Hij genoot van een door Pininfarina ontworpen koetswerk dat door Scaglietti werd gebouwd. Onder de kap zat een V12 'type 213' van 3.3 liter. Gebaseerd op de twaalfpitter van de 250, maar groter en krachtiger. Het was ook de eerste Ferrari die innovatieve oplossingen gebruikte zoals de 'transaxle' versnellingsbak, de onafhankelijke wielophanging of velgen in lichtmetaal.

Chassis 06003 was het eerste testexemplaar van de 275 GTB. Die had een korte neus en werd uitgevoerd in geel met een zwarte binnenbekleding. Na verloop van tijd kreeg die een rode lak en werd er zelfs een langere neus op getransplanteerd, zoals bij de seriemodellen.

Na 25 jaar een nieuwe eigenaar?Deze 275 GTB Prototipo leefde al ongeveer overal ter wereld. Hij was van eigenaars uit Italië, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en de VS. Sinds 1994 is die in het bezit van de huidige eigenaar. Een naam lijkt die niet te hebben, maar hij wordt omschreven als de bezitter van een van de grootste privécollecties van Ferrari-modellen. Na 25 jaar neemt hij er afscheid van. Zou hij bij Ferrari Special Projects er iets voor terugkopen?

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Na foto's en video's, nu een leerparty: Bentley Flying Spur voert spanning op
  Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius
  Mazda CX-30 krijgt prijskaartje
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10