zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Prijzen nieuwe Mazda3 (Sedan) bekend

 

19 december 2018 - In het kielzog van zijn wereldpremičre op de LA Auto Show zijn hier de vanafprijzen van de gedurfde, nieuwe Mazda3.

Sinds eind november vormt de nieuwe Mazda3 regelmatig het gesprek tussen petrolheads. Of heb je het design van Mazda's nieuwste nog niet aanschouwd? Gauw doen alsnog! Gedurfd oogt hij, hč?! Met name de (korte) achterzijde van de vijfdeurs Hatchback. Volgens de Japanners is het opvallende design de volgende stap binnen de Kodo-designtaal van het merk.



Maar ook onderhuids is er bijzonder nieuws. Zo zal de unieke SkyActiv-X-motor " vanaf juli " zijn debuut maken in de nieuwe 3. Exacte specificaties van deze benzinemotor met de voordelen van een diesel volgen nog, maar de meerprijs is al wel bekend: 950 euro.






Rijker uitgerust
Mazda prijst ook de veel rijkere standaarduitrusting van de nieuwe Mazda3. Zo hoeft voor het head-up display (Active Driving Display), het 8,8 inch infotainmentsysteem met navigatie, Apple Carplay en DAB+ digitale radio-ontvangst, LED-lichten rondom en een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel niet bijbetaald te worden. Ook dodehoekdetectie, rijbaanassistentie en cruise control zijn standaard.



Prijzen
Met de introductie van de nieuwe Mazda3 verdwijnen overigens de gekende uitrustingniveaus S, TS, TS+ en GT-M. De standaarduitvoering heet nu gewoon Mazda3 en is voorzien van de 122 pk sterke Skyactiv-G-benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak. Als Hatchback kost deze € 27.160 euro en voor de Sedan-variant betaal je 500 euro meer.

Liever het schakelen overlaten aan een automaat? Dan begint de prijs bij 29.660 euro. Dieselen kan vanaf 31.590 euro met de Mazda3 Hatchback voorzien van Skyactiv-D 116, gekoppeld aan een handbak.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10