zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Dit kost de Skoda Kodiaq RS

 

14 december 2018 - Zo wordt de sport-SUV met uitsterven bedreigd, zo zijn er meer dan ooit tevoren. Ook Skoda is een steentje bij komen dragen; met de Kodiaq RS. En dit geld vragen de Tsjechen daarvoor terug.

De Kodiaq RS is net niet de snelste Skoda ooit. Maar wel de duurste. Een vanafprijs van 61.490 euro vraagt de dealer ervoor. Daarmee is de RS-uitvoering zo'n zes mille duurder dan de voormalig duurste Kodiaq (2.0 TDI Sportline met DSG). Een meerprijs waarmee je ruim 3 seconden van de acceleratie naar 100 km/h afsnoept en je jezelf verzekerd van een top van 221 km/h. Niet slecht voor een kolos als de Skoda Kodiaq.



Als aanjager fungeert een tweeliter viercilinder met dubbele turbo's. Die blazen de krachtbron op tot 240 pk en 500 Nm koppel. Desondanks geeft Skoda een gemiddelde brandstofverbruik op van niet meer dan 6,4 liter per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 167 g/km.



Standaard DSG en AWD
Elke Kodiaq RS is standaard uitgerust met vierwielaandrijving, een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en Dynamic Chassis Control, dat een aantal rijmodi kent: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow en Off-Road. Voor een passende soundtrack zorgt Dynamic Sound Boost, dat het uitlaatgeluid aanvult met een sportieve motorsound, afhankelijk van de gekozen rijmodus: Comfort, Normal of Sport.

Verder zijn Virtual Cockpit (met speciale Sport-view), het Amundsen-infotainmentsysteem met touchscreen en Voice Control, full LED-koplampen en -achterlichten, Climatronic-airconditioning, cruise control, een parkeerassistent met sensoren voor en achter en een achteruitrijcamera bij de vanafprijs ingegrepen.



Dikdoenerij
Tevens valt de snelle SUV te herkennen aan de potige RS-uitstraling, rustend op 20 inch wielen. In het interieur vallen de met leer en Alcantara beklede sportstoelen op. Ook zijn ze afgewerkt met contrasterende rode stiksels, die ook terug te vinden zijn op het multifunctionele stuurwiel en de deurpanelen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10