zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

"‹Pininfarina Battista is de naam

 

13 december 2018 - Pininfarina is volop in de weer met een veelbelovende elektrische supersportwagen. De aandrijflijn zal het Italiaanse stijlhuis lenen bij Rimac. Dat bouwt al een ongemeen snelle elektrische supercar die vooral bekend is sinds voormalig TopGear-presentator (nu The Grand Tour) Richard Hammond er in Zwitserland mee crashte. Toch wil Pininfarina dat die Kroatische exoot snel vergeten wordt. Na haar aanstormende Battista.

Battista dus. Dat is de naam van de naderende Pininfarina EV, voorzien van een aandrijflijn met naar verluidt een vermogen van " hou je vast " 1.900 pk bij 2.300 Nm aan trekkracht. Dat zo'n elektrisch hypercar omwille van de beresterke accu niet de lichtste kan zijn, maakt met dergelijke cijfers niets uit. De Italianen mikken op een acceleratietijd van minder dan 2 seconden. Dat is sneller dan een Formule 1-racer. En hij moet harden kunnen dan 400 km/h. Oftewel, Bugatti-territorium.



Snelste en duurste


Pininfarina zegt dat het de krachtigste en snelste in Italië ontwikkelde en getekende sportwagen ooit wordt. Het wordt ook één van de duurste. Reken op zo'n € 2 miljoen de stuk, en er zullen niet meer dan 150 exemplaren gebouwd worden. 50 exemplaren worden toegewezen aan de VS, even zoveel aan Azië en het Midden Oosten en 50 aan Europa.

Eerbetoon


Vanwaar Battista? Goede vraag, want wie een beetje bekend is met Pininfarina weet dat haar modelnamen niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zo ook deze niet. Sterker, een grotere eer had het tekenhuis en coachbuilder niet kunnen brengen aan z'n oprichter, Battista 'Pinin' Farina. Een beetje zoals Ferrari deed met de Enzo. Een mooi gebaar, al had meneer Farina waarschijnlijk nooit durven dromen dat zijn naam op een EV zou worden geplakt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10