zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen T-Cross ruim voor lancering geprijsd

 

6 december 2018 - De boekhouders bij Volkswagen zijn er vroeg bij. Hoewel de T-Cross pas vanaf april volgend jaar bij de dealer staat, weten de witte boorden nu al wat de kleinste SUV van het grootste automerk moet kosten.

Nu al is vrijwel zeker dat Volkswagen " met een comfortabele afstand " het bestverkopende merk van Nederland in 2018 zal worden. Of het wederom (hoewel de meningen daarover verdeeld zijn) de grootste op wereldschaal wordt, zal over ruwweg een maand duidelijk zijn. Voor 2019 heeft Volkswagen in elk geval een veelbelovende troef in handen: de T-Cross, een SUV die opereert in het B-segment dat te boek staat als 'betaalbaar'.



De prijzen
Het is SUV, het is prettig handelbaar en het kost minstens € 22.620,-. Kijken we naar de concurrentie, bijvoorbeeld de Renault Captur en Crossland X, dan moeten deze elementen ook de T-Cross succes gaan opleveren. Aftrappen doet Volkswagen met de 1.0 TSI-benzine, goed voor 95 pk. Deze driecilinderturbo is er ook met 115 pk en al dan niet gekoppeld aan een DSG-automaat. De manueel geschakelde versie heeft een vanafprijs van € 25.970,- maar is van meet af aan ook luxer uitgevoerd als Life-uitvoering. De 95 pk sterke 1.6 TDI-diesel is vanaf begin 2019 te bestellen en eveneens te koppelen aan een automatische 6-traps. Weer wat later volgt de 1.5 TSI-benzine; die komt erbij vanaf mei.

Wat krijg je nog meer?
De T-Cross komt in drie uitrustingniveaus. Elke T-Cross is sowieso verzekerd van elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, Radio Composition Colour, een verschuifbare achterbank, Front Assist inclusief City Emergency Braking, Lane Assist, Hill Start Assist en het E-Call noodoproepsysteem.De Life-uitvoering biedt aanvullend onder andere 'Climatic'-airconditioning, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, adaptieve cruise control met automatische afstandsregeling, 16 inch lichtmetalen velgen 'Belmont', zwarte dakrails en mistlampen vóór met bochtverlichting. Ook Bluetooth-telefoonvoorbereiding en een USB-aansluiting behoren tot uitrusting van de T-Cross Life. De Style is het topmodel van de T-Cross line-up. Deze uitvoering heeft bovenop de Life onder meer 17 inch lichtmetalen velgen 'Chesterfield', LED-koplampen, Sport-Comfortstoelen, sfeerverlichting in het interieur, automatische airco (Air Care Climatronic), vermoeidheidsherkenning, Park Distance Control voor en achter, een draadloze telefoonoplader en zilverkleurige dakrails.

T-Cross op z'n sportiefst
Tot slot belicht Volkswagen graag de T-Cross R-Line, de sportiefste van allemaal. Die beschikt immers over vlotte bumpers, een R-Line grille en R-Line dorpelbekleding. Ook zijn agressieve gestileerde 17 inch lichtmetalen velgen 'Sebring' en een sportief interieur met Sport-/comfortstoelen aanwezig, net als een aangedikt lederen sportstuur, aluminium pedalen en instaplijsten, speciale '3D Race' afwerkingsdetails, een zwarte dakhemel en sfeerverlichting. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10