zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Actieradius Kia e-Niro naar beneden bijgesteld

 

4 december 2018 - Door een fout van de toezichthouder die over de WLTP-homologatie gaat heeft Kia de elektrische actieradius van de e-Niro moeten corrigeren. Maar gelukkig valt de daling in rijbereik allerzins mee.

Had Kia eerder een actieradius van 485 kilometer gecommuniceerd voor haar veelbelovende elektrische SUV, de e-Niro, dat had van meet af aan 455 kilometer moeten zijn. Het verschil komt voort uit een gemaakte fout tijdens de tests volgens de nieuwe WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure), een gestandaardiseerde testprocedure onder officieel toezicht.



Te lang in de stad
Voor de nieuwe e-Niro heeft de toezichthoudende instantie per abuis een incorrecte testmethode voor de actieradius voorgeschreven en de resultaten daarvan goedgekeurd. De e-Niro was aanvankelijk te lang op de stadscyclus van de WLTP-testprocedure getest, met lagere snelheden en minder energieverbruik. Hierdoor was de berekende actieradius in de volledig elektrische modus te groot. Dit kwam aan het licht bij homologatiewerkzaamheden van Kia voor een ander nieuw elektrisch model.

Ook correctie voor 39,2 kWh-versie
De actieradius van 455 kilometer geldt voor de sterkste e-Niro. Die heeft een accukracht van 64 kWh. Er is ook een versie met 39,2 kWh sterke batterij verkrijgbaar en die kan volgens de herziende meting 289 kilometer ver komen. Aanvankelijk was 312 kilometer opgegeven. Kia neemt contact op met klanten die een e-Niro hebben besteld om het verschil in actieradius toe te lichten.De Kia e-Niro is sinds enkele weken officieel te bestellen voor deze prijzen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10