zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Met deze stimuli wil de overheid ons in een EV krijgen

 

30 november 2018 - De elektrische auto mag dan hot topic zijn, je ziet dat nog niet terug in de autoverkopen. Voor onze overheid een reden om actie te ondernemen. Dit is zijn (gelekte) stimuleringsregelingen waarmee Den Haag de Nederlandse autokoper over de streep denkt te trekken.

Het is de NOS die de regeringsplannen voor meer EV's op de Nederlandse wegen in handen heeft gekregen. Het beoogde doel van deze stimuli is een naar verwachting lagere CO2-uitstoot door het ganse Nederlandse wagenpark.



Duizenden euro's voordeel
Dat de regering ons ontzettend graag de verbrandingsmotor wil doen laten vergeten, blijkt uit de hoogte van de financiële voordelen waarmee het wil gaat strooien. Zo zit er een forse aanschafsubsidie voor kopers van een EV in de pijplijn. Tot wel 6.000 euro in 2021, aflopend naar 2.200 euro in het jaar 2030. Elektrische auto's blijven bovendien tot 2025 vrijgesteld van BPM. Daarna is de eigenaar eenmalig 350 euro aan deze aanschafbelasting verschuldigd. Ook vanaf dat jaar dienen EV-rijder motorrijtuigenbelasting te betalen.

Zakelijk
De leaserijder komt als vanouds in aanmerking voor een lage bijtelling. Daarbovenop kan gerekend worden op een Schatkist-bijdrage van 3.430 euro die stapsgewijs afloopt tot 1.830 euro. Dit zou volgens de gelekte documenten van kracht zijn tussen 2021 en 2024. Daarentegen zal de zogenoemde milieu-investeringsaftrek (MIA), die bedrijven nu voor elektrische auto's of laadpunten kunnen aanvragen, na 2020 vervallen.

Duurdere benzine en diesel
Met zulke financiële stimuli moet er ergens gecompenseerd worden. Dat gebeurt " hoe anders? " via een hogere accijns op de klassieke brandstoffen, benzine en diesel. Zo is het plan om die vanaf 2020 met 1 cent per liter te laten stijgen en in 2023 met nog een cent. Daarnaast gaat ook de MRB weer wat omhoog. Over het langdurige dilemma wel of geen rekeningrijden wordt nog altijd gesteggeld.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10