zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Deze elektrische Audi e-tron GT is eind 2020 te koop

 

29 november 2018 - Audi heeft tijdens de LA Auto Show een conceptuele blikvanger op de bà¼hne geparkeerd: de e-tron GT Concept. Via de bijgevoegde foto's is echter al te zien dat de elektrische vierdeurs-coupé zich al in een vergevorderd ontwikkelingsstadium bevindt. En ja hoor, vanaf 2021 staat 'ie gewoon bij de dealer.

De Audi e-tron GT komt in 2020 op de markt, na de recent geïntroduceerde Audi e-tron SUV en de Audi e-tron Sportback, die voor volgend jaar op de agenda staat. Zoals een echte Gran Turismo (GT) betaamd, is het model laag en breed en voorzien van een relatief lange wielbasis.De e-tron GT meet 4,96 meter in de lengte, 1,96 meter in de breedte en 1,38 meter in de hoogte en is daarmee nagenoeg even groot als een A7 Sportback. De gladde carrosserie van de e-tron GT is echter een stukje exotischer met bouwmaterialen als koolstofvezel, aluminium en staal.



Lid van elektro-offensief
Ook qua design zou de e-tron GT de volgende generatie A5/A7 kunnen zijn. Dat is 'ie in principe niet. De elektrische vierdeurs-coupé e-tron GT zal deel uitmaken van Audi's elektro-offensief. Dat houdt in dat vanaf het jaar 2025 tot wel twaalf volledig elektrische aangedreven Audi's te koop zullen zijn.

Imponerende techniek
De e-tron GT Concept is uitgerust met twee elektromotoren: één op de vooras en één op de achteras. Samen produceren ze maar liefst 590 pk, waarmee het in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h snellen is en al na 12 seconden de 200 km/h wordt gepasseerd. De topsnelheid is begrensd op 240 km/h.De 90 kWh sterke batterij ligt tussen de voor- en achteras onder de cabine. Dat het hier om een krachtige voedingsbron gaat, bewijst de WLTP-actieradius van 400 kilometer. Door de compacte elektrische aandrijflijn is er nog altijd een behoorlijke 550 liter aan bagageruimte: 450 liter achterin en nog eens 100 liter voorin.Opladen kan gewoon via een reguliere stekker, maar zal sneller verlopen via de 11kW sterke Audi Wireless Charging. Na 20 minuten is het accupakket dan weer voor 80 procent bijgeladen, goed voor een rijbereik van 320 kilometer.

Ecologisch interieur
Tot slot nog over het interieur. Ook daarbij is Audi milieubewust te werk gegaan. Diverse componenten zijn namelijk opgetrokken uit duurzame vegan-producten, zoals kunstleer en gerecyclede materialen. Desalniettemin belooft het merk met de vier ringen eenzelfde luxe-ervaringen als in de reguliere Audi's. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10