zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Renault-Nissan schuift topman Carlos Ghosn aan de kant wegens fraude

 

20 november 2018 - Het regent CEO's de laatste tijd. Na diverse topmannen bij de Volkswagen Groep en onlangs Elon Musk bij Tesla, is het nu Carlos Ghosn die in ongenade is gevallen bij z'n werkgever, de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Hij zou de fiscus hebben geflest.

Ghosn kan " met gebogen hoofd " aanschuiven bij Wendelin Wiedeking (ex-Porsche), de voormalige topmannen bij Volkswagen, Ferdinand Piech en Martin Winterkorn, Rupert Stadler (ex-Audi) en de recent door Tesla aan de kant geschoven Elon Musk. Al deze CEO's werden prompt de laan uitgestuurd wegens aan het licht gekomen wanpraktijken. Ondanks hun gevierde status. Want je weet: resultaten uit het verleden bieden nu eenmaal geen garantie voor de toekomst. Zelfs niet voor een reddende engel.



Voetstuk
Want dat laatste was Ghosn. De Fransman, geboren in Brazilië van Libanese ouders, trad in 1999 aan bij Nissan en is sinds 2005 ook de hoogste baas bij Renault. Beide merken wist hij, naar fikse reorganisaties en saneringen, in korte tijd weer winstgevend te maken en heden behoort de Japans-Franse alliantie zelfs tot de grootste autoconcerns ter wereld. Enkele jaren geleden werd ook Mitsubishi ingelijfd en ook dat noodlijdende merk klimt dankzij inspanningen van 64-jarige Ghosn uit een dal. Niet voor niets werd onlangs nog zijn contract als topman van Renault-Nissan-Mitsubishi verlengd tot 2022.

Gearresteerd
Dat contract zal echter verbroken worden nu blijkt dat Ghosn jarenlang de fiscus heeft geflest door een lager salaris op te geven dan daadwerkelijk het geval is. Zo'n 77 miljoen euro zou er niet bij de belastingdienst gemeld zijn. Een financieel gesjoemel waarbij vertegenwoordigend directeur Greg Kelly hem zou hebben geholpen en zodoende is hij ook gearresteerd. Tevens zou Ghosn regelmatig gebruik hebben gemaakt van bedrijfseigendommen voor persoonlijke doeleinden.Naar verluidt zou Ghosn met onmiddelijke ingang ontheven zijn uit zijn functie, maar zeker is dit niet. De fraude komt immers nogal uit de lucht vallen. Ook is er zodoende nog geen opvolger bekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10