zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan

 

16 november 2018 - Na de hatchback in maart en de Touring Sports-station in september, presenteert Toyota nu de vierdeurs sedanuitvoering van de nieuwe Corolla. Alle drie de varianten staan vanaf maart volgend jaar bij de dealer.

Vanaf maart heeft Toyota in één klap een stevige vuist in de betaalbare middenklasse. De nieuwe Corolla, aanvankelijk nog Auris geheten, is dan meteen in drievoud leverbaar. Als vijfdeurs hatchback, extra ruimte stationwagen en als deze vierdeurs Corolla Sedan. En daarmee kan het verder uitbouwen van de miljoenenverkoop ook in Europa vervolgd worden. Want, zoals je ongetwijfeld weet, is de Corolla er even tussenuit geweest op het oude continent. En de Auris-verkopen in die periode mag strikt genomen niet opgeteld worden bij de 46 miljoen(!) exemplaren die er reeds zijn verkocht van de Corolla sinds diens introductie in 1966.



Net even anders
Nogal wiedes is dat de nieuwe Corolla Sedan qua design voortborduurt op zowel de hatchback als de Touring Sports. Maar voor driekwart identiek oogt het trio dan weer niet. Best ongebruikelijk is dat Toyota bij de Sedan voor een iets afwijkend front heeft gekozen. Kijk maar eens naar de koplampen, grille en voorbumper. De achterliggende reden hiervan is dat de Japanners de Corolla Sedan meer als zelfstandig model willen positioneren.

Gestoeld op Touring Sports
Technisch leunt de Sedan nog het meest op de Touring Sports. Beide beschikken namelijk over een wielbasis met een lengte van 2,7 meter, zo'n zes centimeter langer dan dat van de Hatchback. Volgens de Japanners heeft dit ene positief effect op de beenruimte (achterin). Of dit ook geldt voor het laadvolume is onduidelijk. Toyota heeft de inhoud daarvan nog niet prijsgegeven.

Eén motor
Nog een ding waarbij de Sedan afwijkt van de overige varianten: er zal slechts één motorisering verkrijgbaar zijn. Dat is de Hybrid, waarbij een 1.8 liter benzinemotor samenwerkt met een elektromotor en een CVT-automaat. Het vermogen van de aandrijflijn ligt op 122 pk, terwijl als verbruik een gemiddelde van 3,4l/100 km wordt opgegeven. De Hatchback en Touring Sports zullen ook verkrijgbaar zijn met een 1.2-benzine, goed voor 116 pk, en een tweeliter-hybride met 180 pk.

Maart 2019
De nieuwe Corolla wordt gebouwd in de Toyota -abriek in Turkije. De Europese Corolla Hatchback, Touring Sports en de nu onthulde Sedan staan alle drie vanaf 23 maart 2019 bij de dealer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10