zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Dit kost de nieuwe BMW 3-serie

 

15 november 2018 - Het duurt nog vier maanden totdat de nieuwe 3-serie bij dealer staat, maar BMW heeft wel alvast de prijzen bekendgemaakt. Geen overbodige luxe, want het aantal motor-transmissie-combinaties vanaf de marktlancering reikt tot acht variaties en de optielijst is ellenlang. Bovendien hebben Audi en Mercedes een vernieuwde A4 en C-klasse.

Audi en Mercedes respectievelijk een bijgepunte A4 en C-klasse en BMW een gloednieuwe 3-serie; het is prijsschieten voor wie toe is aan een nieuwe (lease)auto die best wat mag kosten. Immers, de tijd dat elk van deze drie luxepaarden op de oprit viel te parkeren na het achterlaten van 'slechts' 30 mille is reeds voorbij. Wie wil instappen en wegrijden is tegenwoordig tegen de veertigduizend euro verschuldigd. Minstens € 46.179,- in het geval van de nieuwe 3-serie zelfs.Voor dat geld rijd je de 318d met een dieselvermogen van 150 pk en 320 Nm, gekoppeld aan een handbak. Voorzien van 8-traps automaat kost deze instapper minimaal € 47.600,-. Hiermee is de nieuwste BMW zo'n drie tot bijna vijf mille duurder dan een vergelijkbare A4-diesel en on-par met een C-klasse voorzien van oliestoker. De populaire BMW 320d, goed voor 190 pk en 400 Nm, is er vanaf € 50.467,- en vanaf € 51.669,- in combinatie met automaat. Wil je ook xDrive-vierwielaandrijving, reken dan op een extra meerprijs van ruim vierduizend euro. Een zescilinder-diesel in het vooronder is pas echt aan de prijs: de 330dA begint bij 63 mille.



Benzine
Liever benzine rijden, dan kan met de 320i en 330i, beide viercilinders met turbotechnologie. Prijzen daarvan starten bij € 48.615,- en € 52.638,-. Pakken we ook hier een vergelijkbaar gemotoriseerde Audi A4 en Mercedes C-klasse bij, dan blijkt dat daarvoor respectievelijk € 42.225,- en € 46.316,- wordt gevraagd. Oftewel, Audi heeft wat betreft prijs een vette streep voor.

Standaarduitrusting
Tot slot nog even de standaardluxe aan boord van elk 3-serie. Dat omvat zoal de BMW Live Cockpit met 8,8 inch groot display, het BMW Connected Pack met Remote Services en Personal Assistant, LED-koplampen en dito achterlichten en het Active Guard Plus pakket (dat de veiligheid van alle inzittenden waarborgt met systemen als Speed Limit info, Approach Control Warning, Attentiveness Assistant en Lane Departure Warning). Een met leder afgewerkt sportstuurwiel, een neerklapbare achterbank (40:20:40), actieve motorkap en Park Distance Control vóór en achter zijn ook bij de vanafprijs inbegrepen.De nieuwe BMW 3-serie staat vanaf 19 maart 2019 bij de dealer. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10