zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

WLTP maakt gehakt van autoverkopen

 

6 november 2018 - 'Verandering is goed' zegt men weleens. Kan zijn, maar de overgang van NEDC naar WLTP blijft anders een doorn in het oog van de autobranche en diens -verkopen.

Sinds 1 september 2018 heeft WLTP het stokje overgenomen van NEDC. Een nieuwe meetmethode dat tot eerlijkere verbruik- en emissiecijfers zou moeten leiden. Met korte 'ei' dus. Want eronder lijden doen de autoverkopen tot dusver. Sowieso in Nederland. Was de overgang naar WLTP in september de schuldige van een flinke terugval, ook in oktober hield de dip aan.



In cijfers
Vorige maand verkochten de Nederlandse autodealers tezamen slechts 30.079 nieuwe auto's. Een jaar eerder waren dit er 36.443 stuks, en dat betekent een daling van maar liefst 17,5 procent. Over het gehele jaar bezien staat de teller nu op ene totaal van 389.444 nieuwe auto's. Dat is nog altijd 8,4 procent meer dan over de eerste tien maanden van 2017, maar de procentuele plus slinkt sinds september. Die gedroomde 465.000 over gans 2018 wordt niet gehaald als dit zo doorgaat.

Volkswagen fier aan kop
Ondanks het struikelblok dat WLTP heet, blijft Volkswagen de beste zaken doen. Het Duitse merk heeft tot dit jaar dusver ruim 44.000 duizend auto's in ons land verkocht, goed voor een marktaandeel van 11,4 procent. De nummer twee, Renault, moet het doen met 35.048 nieuw verkochte auto's en daarmee 9,0 procent marktaandeel. Opel staat op drie met 8,4 procent marktaandeel dankzij stabiele maandelijkse verkopen. In oktober kwamen er weer 2.287 Opels bij op geel kenteken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10