zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Aston Martin DBS 59 brengt hommage aan historische DBR1

 

2 november 2018 - De lak van de DBS Superleggera dampt nog na, of Aston's nieuwe vlaggenschip heeft al een gelimiteerde uitvoering te pakken. Dit is de DBS 59, waarmee de Britten een hommage brengen aan hun eigen DBR1, de Le Mans-winnaar van 1959.

Aston Martin bracht al eerder een eerbetoon aan z'n legendarische racer. Vijf jaar geleden, met de CC100 Speedster Concept. Dat waanzinnige studiemodel was een moderne interpretatie van de peperdure DBR1, de DBS 59 is dat niet. Herkenbare verwijzingen voeren ditmaal de boventoon.



Groen met brons
Verantwoordelijk voor de aankleding is Q, het maatwerkatelier van Aston Martin. Dat spuit alle 24 exemplaren van de DBS 59 in het fameuze en historisch verantwoorde Aston Martin Racing Green. Tijdloos is die kleur, want ook op de DBS Superleggera misstaat het niet. Integendeel. Aston Martin zou Aston Martin niet zijn als het ook een vleugje brons aanbracht. Bij de DBS 59 vind je de accentkleur rond de grille, op de exclusieve wielen, alsook daarachter, op de remklauwen. Ook de wulpse bilpartij is met bronzen accenten. Op de jaren '50-racer vind je die overigens niet terug.

Eerder stil
Onder de lange motorkap geen aanpassingen. Ook daar doet een 725 pk en 900 Nm sterke V12 dienst als aanjager, goed voor een sprint van 3,4 seconden en een top van 338 km/h. Genoeg ook. Maar de DBS 59 staat wel sneller stil. Dankzij een krachtigere reminstallatie. Aston Martin neemt per direct bestellingen aan voor een DBS 59. Een prijs is niet bekendgemaakt. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10