zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Citroën C5 Aircross te bestellen vanaf € 31. 390,-

 

30 oktober 2018 - De C5 Aircross arriveert binnenkort bij de dealer waarmee Citroën ook weer een SUV in het middenklasse-segment heeft. En dit kost 'ie."‹

Renault heeft al een tijdje de Kadjar, Volkswagen de Tiguan en Mazda de CX-5, om maar een paar concurrenten te noemen. Maar ook de Peugeot 3008 en Opel Grandland X zijn eigenlijk niets minder dan rivalen, ook al komt de verkoop daarvan op dezelfde PSA-hoop terecht. Ondanks die concerngenoten voorzien van vergelijkbare techniek is de C5 Aircoss best een vreemde eend in de bijt. Zoals het een Citroën betaamd doet de opgehoogde C5 echt z'n eigen ding. En de vanafprijs die daarbij hoort bedraagt € 31.390,-.



Motoriseringen
Voor deze instapprijs krijg je de Puretech 130 S&S, een 130 pk sterke 1.2 liter benzine. De andere benzine is een 1.6, levert 180 pk en is standaard gekoppeld aan een automaat. Citroën wil hier minstens € 39.090,- voor hebben. Daarnaast zijn er nog twee diesels: de 130 pk sterke HDi en een 180 pk sterke variant. Prijzen beginnen bij € 41.490,- voor de versie met handbak. Wil je de basisdiesel met EAT8-automaat dan ben je € 43.990,- kwijt. De dieseltopper (met standaard automaat) vergt een extra investering van 5 mille.

Uitrusting
Elke Citroën C5 Aircross is voorzien van het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions-syeteem, een tweede zitrij met drie individueel inklapbare, verschuifbare en verstelbare zitplaatsen en een bagageruimte van 580 tot 720 liter (afhankelijk van positie tweede zitrij). Verder zijn Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning System, Verkeersbordherkenning standaard, alsook een 8 inch touchscreen met Mirror Screen, DAB+ digitale radio-ontvangst en de Citroën Connect Box. Citroën C5 Aircross te bestellen vanaf € 31.390,-Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10