zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Aston Martin verkocht blauwdrukken Vanquish voor 23 miljoen

 

24 oktober 2018 - Onlangs is de Vanquish opgevolgd door de DBS Superleggera, een veel modernere super-GT. Voor wie daarvan baalt en zo snel mogelijk terugverlangt naar de 'old school' eigenschappen van de Vanquish is er goed nieuws. Aston Martin heeft de technische blauwdrukken ervan verkocht aan een belanghebbende partij.

Aston Martin ging recent naar de beurs en daar hoort een prospectus bij. Automotive News heeft dat 321 pagina's tellende document doorgespit en stuitte op enkele markante zaken. Zo wordt onder meer melding gemaakt van de in ontwikkeling zijnde DBX, Aston's eerste cross-over, en dat die auto de beschikking moet krijgen over de V8-biturbo van Mercedes-AMG. Weten je dat ook alvast. Maar des te opvallender is de vermelding van de verkoop van de pas uitgezwaaide Vanquish in al z'n glorie, behalve de naamrechten.



Wie-o-wie?
Een partij heeft 20 miljoen pond (23 miljoen euro) betaald voor de 'tooling and design drawings' van het voormalige V12-vlaggenschip. In juni is de deal al beklonken, maar in de prospectus staat niet welk bedrijf de nieuwe eigenaar is van de blauwdrukken.En zo kan het grote gissen beginnen. Vaak maken coachbuilders en tuners van exclusieve auto's jacht op zulke informatie. Bedrijven als Ares Design en Mansory bijvoorbeeld. Maar ook Geely wordt geopperd. De Chinese eigenaar van onder meer Volvo lijfde immers vrij recent ook Lotus in en heeft daarmee " uiteraard " grootste plannen. Of zou Henrik Fisker weer iets in z'n hoofd hebben"¦? Je weet 't nooit bij de nogal wispelturige, maar begenadigde Deen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10