zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Skoda geeft eerste details en foto's van Scala vrij

 

24 oktober 2018 - Skoda maakt zich op voor haar eerste hatchback à  la Golf en Leon. Het model zal Scala heten, er ongeveer zo uitzien en dit zoal in z'n mars hebben. Het Tsjechische merk heeft dit zelf alvast bekendgemaakt.

Er is weliswaar nog veel camouflage aanwezig, maar gelukkig zit dat zo strak om de koets dat al een goede voorstelling valt te maken van het exterieurdesign van de Scala. Een eerste indruk? Zeer herkenbaar als Skoda, maar niet lang zo spraakmakend als de Vision RS Concept, het studiemodel dat als voorbode zou dienen. Skoda lijkt zich als vanouds voornamelijk te hebben gericht op het bieden van zoveel mogelijk binnen- en laadruimte. Daartoe steekt het achtersteven zelfs opvallend ver uit, net zoals bij de Rapid Spaceback, een kruising tussen een vijfdeurs hatchback en stationwagen, maar die niet het succes gaf waarop werd gehoopt. Best opmerkelijk dus dat Skoda daar bij de Scala opnieuw voor heeft gekozen.



Enkele cijfers
Om te bevestigen dat ruimte een belangrijke pijler is geweest tijdens de ontwikkeling zijn hier de buitenmaten van de Skoda Scala. In lengte meet de auto 4,36 meter, terwijl de breedte en hoogte respectievelijk 1,79 en 1,47 meter bedragen.Ter vergelijk: de Rapid Spaceback is 6 centimeter korter en de Golf zelfs 11 centimeter. De wielbasis van de Scala bedraagt 2,65 meter en dat is niet eens zoveel korter dan dat van de Octavia. Volgens Skoda heeft de Scala dan ook een van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, te weten 467 liter wanneer alle stoelen zijn bezet tot 1.410 liter wanneer de achterste leuningen zijn neergeklapt. De Rapid Spaceback komt tot respectievelijk 415 en 1.381 liter.

Vijf motoren
Er zal keuze zijn uit vijf motoriseringen, variërend in vermogen van 90 tot 150 pk en verdeeld over drie benzines, één diesel en een aardgasmotor. Verder laten de Tsjechen weten dat er veel aandacht is besteed aan moderne veiligheid en luxe. Optioneel bijvoorbeeld zijn full LED-koplampen, dynamische richtingaanwijzers achter, een elektrisch inklapbare trekhaak en een volledig digitaal instrumentarium verkrijgbaar.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10