zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Is VW nu het actieve achterlicht van de nieuwe Golf aan 't showen?

 

19 oktober 2018 - Volkswagen werkt aan interactieve verlichtingstechnologie. Het innovatieve zit 'm in het feit dat deze LED-lampen meer kunnen dan enkel een conventionele bundel uitstralen om (goed) te zien en gezien te worden. Zowel voor- als achteraan. Een video en een plaatje moet dit verduidelijk. Maar wacht eens even"¦

Met de zo gedoopte IQ. Light matrix LED-koplampen, beschikbaar op de nieuwe Touareg, heeft Volkswagen al zeer vernuftige verlichting in huis. Maar het wil meer. Niet in de laatste plaats omdat (inter)actieve verlichting naar verwachting een belangrijke rol zal gaan spelen bij deels en geheel zelfstandig rijdende auto's. 'In de toekomst gaan conventionele bestuurders en autonoom rijdende auto's elkaar in het verkeer tegenkomen, en dat vereist een nieuwe vorm van communicatie', zo meent Volkswagen.



30.000 lichtpunten
Vooruitlopend op die toekomstige wegsituatie ontwikkelt Volkswagen momenteel verlichtingssystemen met micro-pixel HD-koplampen met maar liefst 30.000 lichtpunten. Deze lichtunits kunnen informatie direct op de weg vóór de auto projecteren, voor extra veiligheid. Volkswagen geeft ook aan dat zulke fijnzinnige verlichting de introductie van nieuwe assistentiesystemen als 'Optical Lane Assist' mogelijk maakt, een systeem waarbij de koplampen 'rijbanen' projecteren vóór de auto. Hierdoor zal de bestuurder de breedte van zijn auto (inclusief aanhanger) en de afstand tot de rijbaanmarkering " bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden " veel beter kunnen inschatten.Ook nieuw: nieuwe Volkswagen-verlichting zal ook waarschuwingssymbolen kunnen uitstralen om gevaarlijke situaties te verduidelijken. Bij Mercedes-Benz wisten ze dit al langer, maar dit geeft des te meer aan welke kant het opgaat met autoverlichting.

Welke Volkswagen?
Maar dan nog eventjes over de koptitel. Volkswagen heeft ter ondersteuning een video én een afbeelding meegestuurd. Die laatste trekt de meeste aandacht. Want iemand enig idee van welke bestaande Volkswagen dat achterlicht is? Productie- dan wel studiemodel?Wij kunnen de unit niet herleiden. Maar we hebben wel een Volkswagen kunnen vinden met een unit dat hier sterk op lijkt, namelijk dat van de Golf GTI TCR. Speculatie ten voeten uit natuurlijk, maar zouden we nu alvast een (gaaf) detail van de nieuwe Golf te pakken hebben? Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10