zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ford GT al minder zeldzaam. Productie wederom verhoogd.

 

19 oktober 2018 - Een nieuwe Ford GT op geel kenteken kost ruim half miljoen euro. Exorbitant voor een Ford, maar enigszins begrijpelijk gezien de voorschotelde prestaties en bovenal exclusiviteit. Dat laatste wordt echter al minder nu de Amerikanen wederom het productieplafond hebben verhoogd.

Ford zou aanvankelijk niet meer dan 500 GT's bouwen. Wegens succes werd dit al verhoogd naar 1.000 exemplaren. Maar ook dit blijkt niet genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen. En daarom heeft het merk met de blauwe ovaal aangekondigd de productieperiode nog verder te verlengen. Hierdoor zou de totale teller op 1.350 stuks kunnen uitkomen.



Omslachtige goedkeuringsprocedure
Ford was extreem kieskeurig over wie z'n bankrekening mocht spekken om een GT te krijgen. Er kwamen vragenlijsten aan te pas en als geïnteresseerde kon je maar beter over een drukbezocht profiel op sociale media beschikken. De GT was naast sportauto namelijk ook een marketingtool voor het merk. Zo moest je als koper ook beloven om er regelmatig mee de straat te gaan, bij voorkeur naar populaire evenementen waar men overwegend met een smartphone loopt te zwaaien en het selfiegehalte hoog ligt.

Sneu
Ook mocht je je Ford GT een tijdlang niet verkopen. Echter sommige eigenaren van het eerste uur zagen de bui kennelijk al hangen, en probeerden een slaatje uit de GT te slaan nu 'ie nog hip en zeldzaam is. Dat laatste wordt immers al minder nu de productie opnieuw is verhoogd.Best sneu voor de eerste eigenaren, want die zien (weer) een deel van de exclusiviteit door hun neus geboord worden. Maar leuk voor 350 nieuwe gelukkigen. Wie dat zijn, is nog niet bekend. Ford accepteert weer 'aanvragen' en die zullen als vanouds weer door de mangel gehaald worden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10