zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Richtprijs Porsche Taycan en Mission E Cross in productie

 

19 oktober 2018 - Porsche maakt zich stilaan op voor een nieuw hoofdstuk. De Mission E, de maagdelijk witte conceptcar die in 2015 werd voorgesteld in Frankfurt, wordt zijn eerste elektrische productieauto. In z'n definitieve vorm zal hij Taycan heten. En dit is wat 'ie ongeveer gaat kosten.

De Taycan is het startschot van een heel ander Porsche in de nabije toekomst. Het merk uit Zuffenhausen ziet zichzelf immers in een recordtijd verbrandingsmotoren afzweren. 99,9% elektrisch vanaf 2027, klinkt er. Nogal ambitieus, maar om aan te geven dat Porsche niet per se overdrijft heeft het zonet bekendgemaakt dat ook de Mission E Cross Turismo in productie gaat. Naar verwachting rolt deze opgeruigde Taycan ergens in 2020 van de band.



Ook de prijs moet perfect zijn
Maar goed, eerst de Taycan. Op papier is die elektrische vierdeurs-coupé ronduit veelbelovend. En ook nog eens van de eerste schroef tot de laatste bout, want Porsche trekt er miljarden voor uit om tevens het productieproces zo milieu- en mensvriendelijk mogelijk te houden. Een serieuze investering dat allemaal terugverdiend zal moeten worden. Met zo'n 20.000 Taycans op jaarbasis denkt Porsche dat te kunnen realiseren. Een haalbaar doel, gezien de volumes die pakweg Tesla met z'n Model S realiseert. Maar dan moet de prijs eveneens perfect zijn.

Tussen Cayenne en Panamara
Over die prijszetting is zodoende al veel gebrainstormd. Porsche komt uiteindelijk uit op een tarief dat tussen dat van de Cayenne en dat van de Panamera in ligt. Oftewel, ruwweg tussen 75.000 en 90.000 euro. Let wel, dit is volgens Duitse begrippen. In ons land begint de Cayenne bij een ton en de Panamera zit daar zo'n tien mille boven.

Duurder kan ook
Toeval of niet, maar dat is precies waar de Tesla Model S begint, waar Jaguar de (niet zo efficiënte) I-Pace positioneert en waar Audi de e-Tron in de markt zet. Duurder kan natuurlijk ook. Want Porsche zou Porsche niet zijn, mocht het evenmin nog veel duurdere versies aanbieden. Er wordt zelfs gefluisterd dat je de Taycan zonder al te veel moeite door de € 200.000,- zal kunnen laten schieten. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10