zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Lexus steekt RC Coupé in 't nieuw

 

30 augustus 2018 - De Lexus RC is zo'n coupé die pas gister gepresenteerd had kunnen zijn. Toch is dat feit alweer 4 jaar geleden. En dus staken de Japanners hem in 't nieuw. Subtiel.

Smaken verschillen, maar wij vinden dat er niet veel coupés zijn met dezelfde visuele aantrekkingskracht en impact als de Lexus RC. Vier jaar na dato is dat onveranderd gebleven, ook al zijn er enkele designtweaks doorgevoerd waardoor de Japanse sportcoupé iets minder wulps is geworden.Zo is de boemerang-vormige LED-dagrijverlichting onder de koplampen weggepoetst en voortaan in de hoofdlichtunits opgenomen. Hierdoor ontstond een front dat rustiger landt op het netvlies " voor zover daarvan valt te spreken met zo'n opzichtige grille als de kenmerkende 'spindle' van Lexus. Tussen de herontworpen voor- en achterbumper gebeurde er niets, maar helemaal achteraan vind je eveneens nieuwe lichtunits. Ook die zijn voortaan een stuk massiever van vorm dan voorheen. Tot slot, wat looks betreft, laat Lexus weten dat de vernieuwde RC 300h leverbaar zal zijn met de keuze uit elf verschillende carrosseriekleuren, waaronder het nieuwe Flare Yellow en Sky Blue.Vanbinnen
In het interieur verfijnde Lexus het dashboard. Dat bevat nu een geborsteld oppervlak waarin de bediening van de klimaatregeling en audio is ondergebracht. Ga je voor de extra sportieve F Sport-uitvoering, dan heb je de keuze uit twee decoraties van echt aluminium: Naguri of Brushed Metal. RC 300h-klanten kunnen kiezen uit totaal vijf opties. Kleurthema's zijn onder andere Ochre (bekend uit de LC) en Mustard, dat gele accenten combineert met een zwarte achtergrond. Het nieuwe analoge klokje van het dashboard is tevens komen overwaaien van de grotere LC. Voor alle RC's geldt dat de kniebeschermers aan de zijkanten van de middenconsole groter en hoger zijn voor meer comfort op de lange baan.

Scherper rijgedrag
Onderhuids is er ook gesleuteld. Zo is naar eigen zeggen de besturing en de motorrespons van de hybride-aandrijflijn op scherp gezet. Maar het zijn nieuwe schokbrekers met meer dempingskracht en stijvere ophangbussen die de meeste invloed hebben of het verbeterde weggedrag.Het hart van de RC 300h vormt evenwel nog altijd een 2.5 liter viercilinder-benzinemotor, gekoppeld aan een elektromotor. Het systeemvermogen ligt op 223 pk. Rollen doet de vernieuwde Lexus RC overigens op 19 inch wielen. De gefacelifte Lexus RC 300h maakt zijn werelddebuut op de Paris Motor Show die van 4 tot en met 14 oktober 2018 geopend is voor het publiek.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Jaguar I-Pace smeekt om aandacht
  Waarom deze McLaren F1 LM Specification 20 miljoen euro gaat opbrengen
  Wat is er eigenlijk anders aan de vernieuwde Audi SQ7 TDI?
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
Geef mensen een reden om positief op uw ideeën te reageren
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
Nederlandse bedrijven lopen achter in het implementeren van opkomende technologieën
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
Vier tips voor een relaxte (digitale) zomer
Occasionverkopen elektrische auto verdrievoudigd
Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten
meer top 10