zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ook Audi RS3 overleeft WLTP niet

 

29 augustus 2018 - WLTP, de opvolger van de NEDC-meetcyclus dat het fabrieksverbruik van nieuwe auto's bepaalt, is nu al omstreden. Deze nieuwere meetmethode nadert de werkelijkheid namelijk beter en dat zorgt ervoor dat diverse auto's niet langer kunnen voldoen aan de eisen en vervolgens op het offerblok worden gelegd. Ook de Audi RS3 is de Sjaak.

Tja, 'elk voordeel heb z'n nadeel' zou ene Johan in zo'n geval hebben gezegd. Want wij consumenten wilden zo nodig realistischere verbruik- en uitstootcijfers van autofabrikanten en nu zullen we ze krijgen ook via WLTP. Maar dat zorgt er wel voor dat talloze auto's de nek wordt omgedraaid omdat ze niet langer aan de eisen kunnen voldoen of dat ze anders te duur zullen worden. De prijs van een nieuwe auto is nogal gerelateerd aan de gemeten emissiewaarde, weet je nog?



Zware dobber
Uit onderzoek, onder meer van data-analysebureau Jato Dynamics, blijkt dat de gevolgen van de invoering van de WLTP-cyclus aanzienlijk groter zijn dan geschat. Dat wil zeggen dat de verbruiks- en uitstootwaarden van auto's meer stijgen dan werd geanticipeerd. Voor verschillende modellen betekent dit dat ze enkele grenswaarden op vlak van uitstoot overschrijden en niet meer verkocht mogen worden. Dat overkwam de BMW M3, de basis-Golf GTI en nu ook de RS3.

Terugschroeven?
Audi is hierdoor genoodzaakt de verkoop van de hot hatch alsook de RS3 Limousine te staken. Evenwel speurt het merk intussen naar mogelijke oplossingen zodat de verkoop weer aangevangen kan worden. Dat zal echter sowieso niet eerder zijn dan begin 2019. Een optie is om het vermogen van de 2.5 liter 5-cilinderturbo terug te schroeven vanaf de 400 pk en 480 Nm nu. Deze oplossing paste zustermerk Volkswagen immers ook met succes toe bij de Golf R. Die ging van 300 naar 290 pk en kreeg daarmee alsnog een WLTP-goedkeuring. Maar voorlopig moeten we de Audi RS3 dus eventjes missen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10