zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ford tooit nieuwste GT in legendarische Gulf-livery

 

29 augustus 2018 - De laatste 24 Uren van Le Mans ligt alweer maanden achter ons en de eerstvolgende editie is nog ver weg. Juni is immers de traditionele maand waarin de fameuze race wordt gehouden. Echter ook eind jaren al zestig kampte Frankrijk regelmatig met ongeregeldheden, zoals stakingen en protestacties onder haar burgers. Het is daardoor dat deze kleurrijke ereviering van Ford wel degelijk niet te laat komt noch te vroeg.

We schrijven medio juni 1968. De 34ste editie van de 24 Uren van Le Mans moet uitgesteld worden wegens ongeregeldheden in Frankrijk " wat dat betreft is er niet bijster veel veranderd in een halve eeuw. De nieuwe startdatum wordt 28 september van datzelfde jaar. Zo gezegd, zo gedaan. Tot grote opluchting van de deelnemende teams. Een etmaal later is het Ford dat de meeste rondes heeft weten af te leggen. Met de GT40, getooid in de huiskleuren van Gulf Oil, een destijds veel geziene sponsor in de racerij. Autogeschiedenis werd geschreven. Over exact een maand is die gebeurtenis precies 50 jaar geleden. En daar wil het Amerikaanse merk graag bij stilstaan, natuurlijk met de nieuwste Ford GT.



9 of 6
Officieel gaat deze Ford in Gulf-livery door het leven als GT Heritage Edition. Mogelijk omdat het woordmerk Gulf Oil niet langer zomaar gebruikt mag worden voor eigen doeleinden. Ook vind je geen logo's van die in 1984 ter zielen gegane oliemaatschappij op de koets van de GT Heritage Edition.Sowieso is de speciale editie niet bijster trouw aan het origineel. Zo ontbreken tevens de oranje wielen met verchroomde velgranden van weleer. Oranje remklauwen zijn er wel en die had de winnende GT40 dan weer niet, evenals zwarte A-stijlen. Maar het desgewenst kunnen bestellen van nummer 9 op de portieren en tegen een witte achtergrond maakt veel goed. Wil je liever het nummer 6, dan moet je de GT Heritage Edition 2020 hebben, de versie die Ford's Le Mans-overwinning in 1969 viert. Toen met dat startnummer op de flanken van de GT40.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10