zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Renault onthult Arkana, een SUV-coupé

 

29 augustus 2018 - Zogenoemde Sports Utily Coupés zijn niet nieuw natuurlijk. Maar zo'n kruisbestuiving tussen een bonkige SUV en een sierlijke coupé vind je toch vooral op premiumniveau. Renault is een van de eerste merken dat zo'n flamboyant model naar de betaalbare klasse brengt. Met deze Arkana.

Heeft de Renault Arkana nu de primeur in deze (niche)klasse? Nee. Zo was bijvoorbeeld Mitsubishi eerder met de Eclipse Cross. Wel moet gezegd dat de Fransen zichtbaar meer lef tonen bij het ontwerpen van een wulpse bilpartij die zo kenmerkend is voor een SUV-coupé. De daklijn van de Arkana loopt veel sterker af dan bij z'n Japanse evenknie. Eleganter ook. Renault spreekt hierdoor zelfs van een 'sedan' in de mix in plaats van een 'coupé' maar dat gaat ons te ver, ondanks dat de Arkana vier portieren telt.



Wereldauto
Technische informatie over de nieuwe Arkana is nog niet vrijgegeven. Zelfs niet eens het formaat, maar Renault laat wel weten dat het model uit zal komen in het C-segment. Op het (prijs)niveau van de Kadjar dus. Qua markten zal de Arkana verschillende landen aandoen. Ook Nederland. Maar de verkoopstart zal plaatsvinden in Rusland, waar Renault een hele dikke vinger in de pap heeft onder autokopers (marktaandeel van 28%). De Arkana werd dan ook onthuld op de autoshow van Moskou.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10