zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Mosterd na een zomerse maaltijd: Ferrari 488 Pista Spider

 

28 augustus 2018 - Wij weten niet hoe het bij jullie zit. Maar zodra de eerste lentestralen de grond raken, stijgt ons verlangen naar een verkoelende cabriolet. Helemaal gedurende zo'n fantastische zomer als die van dit jaar. Maar wat doet Ferrari? Dat schuift nu pas de 488 Pista Spider naar voren.

LaFerrari Aperta, de Portofino, de 'gewone' 488 Spider en nu de 488 Pista Spider; Ferrari presenteert haar open paradepaadjes telkens wanneer de zomer over z'n hoogtepunt is, de dagen weer korter worden en de mobiele airco zowat weer in de kast opgeborgen kan worden. Vreemde timing. Al maakt het de 488 Pista Spider natuurlijk niet minder begeerlijk. En dat zal dan ook geheid de reden zijn dat Ferrari een broertje dood heeft aan een beter uitgekiend introductiemoment; haar modellen verkopen toch wel.



Nagenoeg even snel
Net als de gesloten 488 Pista doet de Spider-versie het met een brutale 3,9 liter V8 met twee turbo's. Een blok die 711 pk en 770 Nm trekkracht weet op te wekken. Hiermee zou de auto in amper 2,85 seconden de 100 km/h doorbreken, wat net zo snel is als de versie met vast dak. Bijna 8 tellen na stilstand rij je er al 200 km/h mee en dat is een te verwaarlozen vier tiende langzamer dan met de eerder gelanceerde gesloten variant. De wegklapbare dakconstructie straft de 488 Pista Spider namelijk met een meergewicht van 90 kilogram. Het totaalgewicht ligt op 1.377 kilogram " wat overigens nog altijd zeer weinig is voor een achtcilinder-aangedreven supercar. Mede hierdoor draait de Spider de hand niet om voor een top van 340 km/h.

Furieus uiterlijk
Rollen doet de Pista Spider op exclusieve, lichtgewicht 20 inch wielen. Daaromheen liggen Michelin Sport Cup 2-banden die eveneens veel lichter zijn dan conventionele exemplaren. Veertig procent maar liefst, dankzij een karkas uit koolstofvezel. Deze lagere onafgeveerde massa draagt vervolgens bij aan scherpere (bocht)prestaties.Sowieso klieft de 488 Pista Spider als een malle door de wind middels een koets waarvan de aerodynamica volledig is geoptimaliseerd. Zo is de frontsplitter veel agressiever vormgegeven dan bij de reguliere 488 Spider, evenals de motorkap. Aan de billen is nauwelijks gesleuteld, maar de Pista Spider beschikt wel over een specifieke afdekplaat van de furieuze V8. Kopen? Dat kan waarschijnlijk in de aanloop naar de lente van 2019. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10