zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Nieuwe BMW Z4 eindelijk officieel

 

24 augustus 2018 - Op het Concours d'Elegance Pebble Beach, in de buurt van het Californische Monterey, heeft BMW dan eindelijk de nieuwe Z4 officieel wereldkundig gemaakt. De alweer derde generatie trapt meteen af als M40i, de absolute topper van het (toekomstige) leveringsprogramma. Een heuse Z4 M kun je namelijk wederom op je buik schrijven.

De Z4 M keert niet terug. Maar dat wist je al, evenals vele andere details over deze nieuwste generatie door tal van hieraan voorafgaande lekkages en informatie uit de hand van BMW zelf. Graag hadden we zodoende eindelijk eens vernomen met welke motoren de nieuwe Z4 dan wel beschikbaar zou worden, maar helaas. Het ganse palet wordt pas later bekendgemaakt.



Dubbelfeest
De enige versie die nu naar voren is geschoven is het topmodel: de M40i. Als First Edition, een speciale uitvoering voor de snelle beslisser. Best een dubbelfeestje dus, want de koper die meteen hapt krijgt een roadster voorzien van een potige 340 pk sterke zes-in-lijn, gedrapeerd in een exclusieve kleurstelling (Frozen Orange op de koets en een softtop in antraciet).Sprinten naar 100 km/h kan de M40i al in 4,6 seconden, terwijl elektronisch gestuurde dempers en een intelligent differentieel tussen de aangedreven achterwielen het motorgeweld in goede banen leiden. Tot aan de topsnelheid toe die ergens rond 250 km/h zal liggen. Ook standaard op de First Edition zijn tweekleurige lichtmetalen velgen in 19 inch en donkere spiegelhuizen. In het interieur de binnenkant tref je dan weer zwartlederen bekleding met decoratief stiksel, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie, sfeerverlichting en een Harman Kardon Surround Sound System. Adaptieve LED-koplampen met matrixfunctie voor grootlicht, een BMW Head-Up Display (een primeur in een roadster) en de BMW Live Cockpit Professional met de nieuwste generatie netwerktechnologie maken het plaatje compleet.

Wanneer te koop?
De nieuwe Z4 mag dan officieel zijn voorgesteld op Pebble Beach, de grote première is eigenlijk pas op de Autosalon van Parijs, begin oktober. Enkele weken voor die show zullen de overige motoren bekend worden gemaakt. Kopen is dan wellicht al mogelijk, maar rijden zal pas kunnen vanaf de eerstvolgende lente. De Japanse Supra dan maar? Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10