zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Zo vierde Ford de 10. 000. 000ste Mustang

 

10 augustus 2018 - In de Flat Rock Assembly Plant liep de 10 miljoenste Ford Mustang van de band. Een relatief eenvoudig exemplaar in het wit. Want zo rolde ook het eerste exemplaar uit de fabriek. Het feest dat ter gelegenheid van de mijlpijl werd gevierd was echter maar wat groots.

Tien miljoen. Van een sportauto. Dat is niet zomaar een dingetje. Dat is ongekend. De meeste gewone personenauto's halen dat aantal niet eens. Nogal wiedes dat Ford groots uitpakte toen de 10.000.000ste Mustang van de band liep. Hoe relatief bescheiden dat exemplaar ook oogt. Geen machtige Shelby-uitvoering. Zelfs geen speciale stripings of feestelijke kleurstelling. Nee, gewoon een witte. Maar wel een GT, voorzien van de beresterke 5.0 liter V8. En een Convertible natuurlijk. Dat was het allereerste exemplaar met VIN 001 immers ook.



Flyby
Meer dan 60 Ford Mustang-bezitters van alle modeljaren kwamen een eerbetoon brengen aan de 10 miljoenste Mustang door het totale productieaantal met hun eigen auto's uit te schrijven. Op hetzelfde moment kwam er een clubje P-51 Mustangs overvliegen, de fameuze jachtvlieger waaraan de auto-icoon zijn naam te danken heeft. Dit leverde gave foto's op, zoals hieronder valt te zien.

In vol galop
De afgelopen drie jaar is de Ford Mustang 's werelds bestverkochte sportwagen. Puur op Amerikaanse bodem staat die fraaie bokaal al een halve eeuw op de kast. Ook in Europa is de Mustang inmiddels niet aan te slepen. Sinds de officiële invoering enkele jaren geleden gingen er al 38.000 naar een eigenaar woonachtig op ons continent.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10