zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Sergio Marchionne overleden na operatie-complicaties

 

25 juli 2018 - Triest. De grote, stuwende kracht achter het hedendaagse Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) en tot voor kort nog regelmatig in de spotlights aanwezige CEO van dat autoconcern is niet meer. Sergio Marchionne is overleden, kort nadat er ernstige complicaties optraden na een operatie aan z'n schouder.

Het had een vrij eenvoudige operatie aan z'n schouder moeten zijn in het academisch ziekenhuis in Zà¼rich, met nadien een verblijf van hooguit enkele ziekenhuisdagen. Echter al snel traden er complicaties op. Ernstige, en de gezondheid van de Marchionne hobbelde achteruit.Veel details over de situatie liet Fiat niet los, maar al wel werd duidelijk dat de toestand van de markante CEO 'onomkeerbaar' was. En nu is Sergio Marchionne dus overleden. Hij werd slechts 66 jaar en laat zijn vrouw Manuela en twee zonen Alessio en Tyler achter.



Hard van buiten, zacht van binnen
Een treurige dag voor de ganse auto-industrie, want met het plots heengaan van Marchionne verliest de branche een groot man. Een leider die weliswaar verre van onbesproken was en soms dubieuze, soms keiharde beslissingen kon nemen, maar uiteindelijk het zwaar verlieslijdende Fiat alsook Chrysler er weer bovenop wist te krijgen. Marchionne laat zijn geesteskind hierdoor in de zwarte cijfers achter.

Zwarte trui
Zelf omschreef Marchionne zich als de 'merkendokter' en hoewel hem dat zowel zakelijk als persoonlijk geen windeieren heeft gelegd, was de man steevast sober gekleed. Van flamboyante designerkostuums of andere schreeuwerige prullaria moest hij niets hebben. Een combinatie met een zwarte trui was een soort handelsmerk van hem.

Statement Fiat
In een statement uit monde van John Elkann, bestuursvoorzitter, laat FCA weten: 'Unfortunately, what we feared has come to pass. Sergio Marchionne, man and friend, is gone. I believe that the best way to honor his memory is to build on the legacy he left us, continuing to develop the human values of responsibility and openness of which he was the most ardent champion. My family and I will be forever grateful for what he has done. Our thoughts are with Manuela, and his sons Alessio and Tyler. I would ask again everyone to respect the privacy of Sergio's family.'Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10