zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Fransen weten Opel nu al winstgevend te maken

 

24 juli 2018 - Hier een nieuwtje aan iedereen die nogal sceptisch was over de overname van Opel door PSA. Wat de Amerikanen gedurende twee decennia niet lukte, weten de Fransen al na amper een jaar klaar te spelen. Oftewel, Opel schrijft " eindelijk " weer zwarte cijfers.

Opel werd in maart vorig jaar ingelijfd door PSA, het concern dat ook eigenaar is van Peugeot, Citroën en DS. Vele aanhangers vreesden voor een soort verfransing van het door hun zo geliefde Duitse merk. Maar niets blijkt minder waar.PSA ziet in Opel juist brood door het z'n eigen Duitse ding te laten doen. Natuurlijk zijn er invloeden en keiharde beslissingen (geweest) vanuit Parijs, maar nu blijkt dat het allemaal z'n vruchten afwerpt. Na amper een jaar onder de vleugels van PSA! Terwijl General Motors, dat sinds 1931 eigenaar was, de Duitsers jaar na jaar dieper in de schulden stak. Hoezo een regie met de Franse slag?!



Half miljoen
Volgens PSA boekte Opel, waar ook het Britse merk Vauxhall onder valt, in het eerste half jaar van 2018 een operationele winst van een half miljoen euro. Een verdienstelijke prestatie van de Fransen, aangezien Opel recent nog tegen een verlies aankeek van bijna 180 miljoen.

Het snijden gaat verder
Hoewel dit een mooie opsteker is voor Opel en PSA is het benodigde afslanken van het Duitse merk nog niet voorbij, waarmee onder meer het verlies van nog eens honderden zo niet duizenden banen (hetzij geen gedwongen ontslagen waarschijnlijk).Topman Carlos Tavares had al laten ontvallen dat het aantal platforms waarop Opel haar modellen bouwt van de negen nu naar maximaal twee moet. Hier bovenop volgen nog meer kostenbesparingen, die eerder al leidden tot stampij met vakbonden. Of dat een vervolg krijgt na dit financiële nieuws"¦ wie zal het zeggen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10