zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

 

20 juli 2018 - VinFast? Ooit al van gehoord? Wij evenmin. Het is een nieuwe autofabrikant uit " jawel " Vietnam die van plan is meteen grote ogen te gooien. Op het Autosalon van Parijs, dat na de zomer plaatsvindt, wil het kersverse merk twee fonkelnieuwe modellen voorstellen. Het gaat om een SUV en een sedan met een lijnenspel getekend door niemand minder dan Pininfarina.

Terwijl diverse grote merken reeds vriendelijk hebben bedankt voor een deelname aan de Autosalon van Parijs 2018, vindt VinFast deze autoshow met mondiale allure juist de perfecte gelegenheid om zichzelf in de kijker te spelen. En geef de Vietnamezen eens ongelijk. Want geen BMW, Ford, Mazda, Nissan, Opel, Volvo en zelfs Volkswagen betekent geheid meer kans op aandacht voor de SUV en sedan die VinFast er zal showen.



Wereldspeler in spe?
Aan de ambities van VinFast ligt het niet. 'We hebben de middelen, schaalbaarheid en toewijding om een belangrijke nieuwe speler in de wereldwijde auto-industrie te worden. We zijn immens trots om de eerste volume-autofabrikant in Vietnam te zijn en de eerste om deel te nemen aan een grote internationale motorshow', zegt de topman van VinFast, James DeLuca.

Snelle uitbreiding
VinFast zal aftrappen met een SUV en een sedan. Beide auto's zijn getekend door Pininfarina en het moet gezegd; je herkent de 'handtekening' van het Italiaanse designhuis uit duizenden. Vergelijk deze twee schetsen van VinFast maar eens met de eigen designs van Pininfarina, maar ook deze BMW en alweer wat oudere Alfa Romeo. Het aanbod van VinFast zal zich overigens niet beperken tot twee modellen. Het Aziatische merk wil zo snel mogelijk een volledig gamma uitbouwen. Dat zal nodig zijn, want VinFast wil tegen 2025 elk jaar een half miljoen voertuigen produceren. Oftewel, de omvang van bijvoorbeeld Volvo. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10