zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Weg belastingvoordeel na 200. 000ste Tesla

 

13 juli 2018 - Tesla heeft z'n 200.000ste auto in de Verenigde Staten afgeleverd, een dubbele mijlpaal. Enerzijds geeft dit namelijk aan dat het de betere kant op gaat met de productie, anderzijds verliest het EV-merk hiermee de federale belastingkorting van 7.500 dollar per auto.

Ook in Amerika komt de koper van een 'groene' auto in aanmerking voor diverse (belasting)voordelen, zeg maar een financieel duwtje in de rug om over te stappen op een schonere auto. Velen, zo niet alle, Amerikaanse kopers van een Tesla hebben daarvan dankbaar gebruikgemaakt. Maar nu is dat voordeel gehalveerd, omdat Tesla de verkoopgrens van 200.000 auto's heeft overstreden.



Helft van de helft tot noppes
Dat betekent dat Tesla's die vanaf 2019 worden geleverd elke zes maanden 50 procent minder belastingvoordeel zullen genieten. Kopers die voor 31 december een nieuwe Tesla in ontvangst nemen, krijgen nog het volledige bedrag à  7.500 dollar. Maar vanaf 1 januari 2019 wordt dat 3.750 dollar en zes maanden later is dan nog maar 1.875 dollar. Per 2020 is het financiële voordeel helemaal foetsie, mits er nieuwe voordelen worden aangekondigd uiteraard.Tesla is de overigens de eerste autofabrikant die de drempel van 200.000 eenheden in de VS overschrijdt. General Motors, Nissan en Ford zijn de volgende. Maar die hebben volgens schattingen nog enkele jaren te gaan alvorens de geleidelijke afbouw inzet.

Van regen in de drup?
Eerder werd bekend dat Tesla veel orders heeft verloren door aanhoudende productieproblemen rond de Model 3. Om dat verlies enigszins te compenseren ontsloeg het merk zo'n 10 procent van het personeel. Of het (geleidelijk) verdwijnen van de belastingaftrek voor EV's opnieuw roet in het eten zal gooien? Tesla denkt van niet. Het effect op de aankoop van een Model S of X is naar verhouding beperkt. Maar voor wie zit te wachten op de instapversie van de Model 3, waarvan de prijs 35.000 dollar bedraagt, scheelt het een flinke slok op de borrel. En die gaat pas in 2019 in de verkoop.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10