zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Maserati versterkt zich met Levante GTS

 

13 juli 2018 - Moederbedrijf FCA heeft grootse plannen met Maserati. Het merk met de drietand krijgt er diverse modellen bij, waaronder een tweede SUV. Tot die tijd moet de grote Levante " als SUV " het in z'n eentje stellen. Versterking wordt echter alsnog geboden met deze nieuwe GTS-uitvoering.

De nieuwe Maserati Levante GTS maakt zijn werelddebuut tijdens het 25ste Goodwood Festival of Speed en stoomt meteen door naar de top van het leveringsgamma. Enkel de Levante Trofeo moet 'ie voor zich dulden. De twee zijn dan ook nauw aan elkaar verwant. Ook de GTS is bedeeld met reeds bekende 3.8 liter Ferrari-V8, hetzij met 550 pk iets minder krachtig dan hetzelfde blok in de Trofeo, die 590 pk geniet.



Flitsende prestaties
Dubbele turbo's, een automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving zijn standaard en middels deze combinatie is het in 4,2 seconden naar de honderd spurten. Mede dankzij een rijkelijk koppel van 730 Nm. Als top geeft Maserati 292 km/h op.

Ideale sleeper
Misschien ligt het aan de kleur, maar de GTS oogt braver dan de Trofeo, ondanks dat de prestaties van beide uitvoeringen nauwelijks voor elkaar onderdoen. Dat maakt de Levante GTS welhaast een uitstekende sleeper car, oftewel een auto waaraan je niet meteen ziet dat die menig volbloed sportauto het leven zuur kan maken. Alle badges eraf en ginnegappen maar!Binnenin de Levante GTS tref je echter tal van sportieve accenten. We noemen onder meer aluminium sportpedalen, tal van sierdelen in carbon, veel leder met aangezette biezen en een knopje dat zegt Integrated Vehicle Control. Dit systeem werkt actief mee aan de stabiliteit en rijdynamiek.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10