zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

 

12 juli 2018 - Wanneer komende herfst officieel het doek wordt getrokken van de T-Cross is dat eigenlijk slechts een formaliteit. Volkswagen geeft namelijk nu al veel prijs over het compacte broertje van de T-Roc en Tiguan.

Seat heeft al een tijdje de Arona in het B-segment van de SUV en de Volkswagen T-Cross is daarvan het Duitse neefje. Ook de T-Cross meet 4,1 meter in lengte, bij een hoogte van net geen 1,6 meter. Daarmee is het model iets groter dan de Polo, maar oogt hij meer aanwezig door de opgehoogde koets op langere veren en dempers.



Spelen met ruimte
Volkswagen belooft veel binnenruimte, met dank aan het veelzijdige MQB-platform waarop de T-Cross staat. Het maximale volume van het kofferruim " met een bezette achterbank " bedraagt 455 liter. Liever meer beenruimte gewenst omdat de gelegenheid daarom vraagt? De T-Cross beschikt over een achterbank die over een afstand van 15 centimeter verschuifbaar is. Meer leefruimte kan hierdoor worden gecreëerd, met daarna nog altijd 385 liter aan mee te nemen spullen.

Met de tijd mee
Zoals je van een moderne auto mag verwachten is er veel aandacht besteed aan veiligheid. Volkswagen pakt uit met systemen als Front Assist en Lane Assist. Deze zijn standaard, terwijl er in de optielijst zoal dodehoekwaarschuwing, City Emergency Braking met voetgangersdetectie, Proactive Occupant Protection System (zet de gordels en remmen op scherp vlak voor een ongeluk en sluit automatisch het panoramadak) en grootlichtassistent prijken.Het populaire digitale instrumentarium (Active Info Display) is ook van de partij, evenals uitgebreide smartphone-integratie en een muziekinstallatie van Beats Audio. Frivoliteit heeft Volkswagen gepoogd aan te brengen middels een dashboard dat naar wens uitgevoerd kan worden in twee kleuren. Vergelijkbaar met de speciale Polo by Beats Audio. Voor het exterieur van de T-Cross zijn twaalf kleuren beschikbaar, waaronder een two-tone carrosserie.

Vier motoren
Ook over het motorpalet laat Volkswagen zich al uit. Er zullen vier krachtbronnen beschikbaar zijn: drie benzines en één diesel. Die laatste levert 95 pk, de overige versies tussen de 95 en 150 pk. Een DSG-automaat kan gekoppeld worden aan sommige motoren.

Rijden vanaf 't voorjaar
Zoals gezegd onthult Volkswagen de nieuwe T-Cross pas echt in de herfst. Kort daarna al rijden is er dan nog niet bij. Begin 2019 vindt de Nederlandse marktintroductie plaats. Voor prijzen moet je zodoende ook nog even geduld hebben. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10