zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Hyundai prijst Kona Electric

 

21 juni 2018 - Hyundai had een (nogal ruim op te vatten) richtprijs afgegeven van 'onder de 50 mille'. Maar de volledig elektrische Kona met een adequate actieradius van 470 kilometer kost daadwerkelijk"¦

"¦ 39.195 euro! Dat is zowaar flink onder de halve ton, de vanaf 2019 'magische prijsgrens' om in aanmerking te komen voor de zeer aantrekkelijke bijtelling van 4 procent. Goed gedaan, Hyundai! Hoewel 40 mille strikt genomen natuurlijk veel geld is voor een SUV in het B-segment.



Meteen in de watten
Voor die nipt veertigduizend euro levert Hyundai dan wel weer de 64 kW-uitvoering, de sterkste versie met een geclaimde 470 kilometer actieradius volgens de nieuwste WLTP-meetcyclus die het werkelijke verbruik veel beter zou benaderen dan de oude NEDC-methode. Bovendien is de standaarduitrusting van de Kona Electric rijk te noemen.Parkeersensoren, DAB+ digitale radio, automatische klimaatregeling, achteruitrijcamera met parkeerhulp, een 7-inch infotainmentsysteem en de voornaamste moderne veiligheidssystemen; het zit allemaal al op de Comfort-basisuitvoering. Wil je toch meer luxe, dan kan dat met de Fashion en Premium, de absolute topper. Prijzen daarvan beginnen bij € 41.495,- en € 44.995,-.

Kan goedkoper
Voor wie een actieradius van tegen de 500 kilometer niet per se nodig is, heeft Hyundai ook een 39 kW sterke Kona Electric ontwikkeld. Die komt zo'n 300 kilometer ver op een vol accupakket, maar zal ook in de portemonnee schelen. De prijs ervan is echter nog niet bekend. Een addertje onder het gras is dat vanaf de marktintroductie in augustus enkel de Kona Electric Premium te rijden valt. De overige uitrustingniveaus en versie met lichter accupakket volgen pas in de loop van volgend jaar. Zakelijke rijders houdt dit niet tegen, zo blijkt, want de Kona Electric is nu al mateloos populair onder dat koperspubliek vanwege de lage bijtelling die in het verschiet ligt. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10