zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

 

18 juni 2018 - Na een voorbereidings- en ontwikkelingsprogramma van zes maanden is een race-ready Bentley Bentayga in Colorado aangekomen. De SUv is klaar om tijdens de 96e editie van de Pikes Peak International Hill Climb een gooi te doen naar het record voor productie-SUV's.

De klim naar boven is een uitdagende. Het parcours telt 156 bochten, is bijna 20 km lang en tijdens de race daal je van 2.862 naar 4.300 m hoogte. Wil Bentley daadwerkelijk het record verbreken dan moeten ze een gemiddelde snelheid van 96 km/h behalen. Bergopwaarts. Zie je het al voor je?



600 pk en 900 Nm
Uiteraard is er niet de minste Bentayga voor uit de stal getrokken. De combinatie van 600 pk, 900 Nm en koolstofkeramische remmen zorgen ervoor dat de Bentayga ongelooflijk hard kan accelereren en vertragen. Bovendien kan coureur Rhys Millen een beroep doen op de adaptieve luchtvering en 48V elektrische actieve rolbeheersing.

Bijna gelijk aan productiemodel
Aangezien Bentley meedoet in de klasse voor productieauto's zijn minimale wijzigingen toegestaan. De auto is voorzien van een rolkooi, een brandblussysteem en een racestoel, plus nieuwe banden. Rond de 300 kg aan interieurafwerking is tijdelijk verwijderd, maar in alle andere opzichten is de Bentayga een standaard W12-aangedreven productieauto. Een sportuitlaat van Akrapovic completeert de specificatie van de auto, die is afgewerkt met in het oog springend Radium Satin-lakwerk en de Styling-specificatiekit van Bentley - met een carbonfiber voorsplitter, diffuser, zijskirts en een aerodynamische achterspoiler.

Pikes Peak 2018
Zondag 24 juni zal de Bentayga haar rit naar de wolken maken. We zijn benieuwd of ze het record van Land Rover gaan verbreken. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10